Niet alleen in Katwijk-Noord heerst er titelkoorts. Ook de buren uit Valkenburg kunnen dit weekend kampioen worden. Valken’ 68 neemt het in eigen huis op tegen SVC’ 08 en is bij een overwinning zeker van nacompetitie. Als koploper Die Haghe punten laat liggen tegen DSO is de ploeg van Arie van Duijn kampioen. Mark van der Plas en Marc Langeveld kijken in ieder geval uit naar de apotheose in de Tweede Klasse. 

Hallo mannen. Stel dat zowel Valken’ 68 als Katwijk kampioen worden, waar gaan jullie dan feesten?
Langeveld: ,,Dan gaan we eerst hier feesten en daarna door naar De Krom! Ik denk dat het dan wel een leuk feestje wordt in Katwijk. Laten wij ons eerst maar eens bezighouden met onze eigen wedstrijd, want zo makkelijk winnen wij niet van SVC ’08.”

Van der Plas: ,,In dat geval gaan we gewoon lekker hier feesten. Ik ben niet zoals Marc een Katwijk-supporter en ik heb ook niks met die club. Ik ben altijd al een Quick Boys-man geweest en dat blijft ook zo. Het wordt in ieder geval een mooi feestje hier als we winnen. Mochten we ook nog eens kampioen zijn, dan wordt het helemaal mooi. Dan gaat Arie van Duijn de sloot in.”

Hadden jullie een aantal weken geleden nog rekening gehouden met een eventueel kampioenschap?
Langeveld: ,,Nee, eigenlijk niet. We stonden zoveel punten achter en we hadden ons eigenlijk al neergelegd bij het niet halen van een prijs. Dat we nu nog meedoen om de titel is natuurlijk mooi, maar ik had het zeker niet verwacht. Eigenlijk had ik al niet verwacht dat Die Haghe vorige week bij SVC’ 08 punten zou laten liggen.”

Van der Plas: ,,Ik had het ook niet meer verwacht. We dachten eigenlijk dat de nacompetitie het maximaal haalbare was, maar Die Haghe liet het weer liggen. Het is natuurlijk hartstikke gaaf dat we nog steeds meedoen om de titel. Al moet ik zeggen dat het seizoen ook wel is geslaagd als we de nacompetitie halen. Zeker als je ziet waar wij vandaan komen.”

Jullie spelen komende zaterdag tegen SVC’ 08. Wat verwachten jullie voor wedstrijd?
Langeveld: ,,Het zal niet makkelijk worden, want Die Haghe verloor er vorige week dus ook punten van. Ik verwacht wel een Valken’ 68 dat er vanaf de eerste minuut op gaat klappen en de tegenstander niet meer loslaat. We zijn thuis nog ongeslagen dit seizoen, dus dat willen zo houden.”

Van der Plas: ,,Ik verwacht dat wij scherp aan de wedstrijd zullen beginnen. SVC’ 08 is geen makkelijke tegenstander en dat weten we. Op dit veld hebben we nog geen één keer verloren en met het publiek erachter moet het lukken. Het is ook nog eens de laatste wedstrijd van het seizoen, dus ik verwacht er wel veel van.”

Jullie kunnen dus nog kampioen worden. In hoeverre houden jullie er rekening mee?
Langeveld: ,,We zijn afhankelijk van Die Haghe, maar die spelen geen makkelijke wedstrijd. Ik denk dat wij ons eerst moeten richten op onze eigen wedstrijd aangezien die al moeilijk zat zal worden. Daarna zien we wel wat we hebben. Als we winnen dan komt er hier sowieso een feestje, omdat we de nacompetitie hebben gehaald.”

Van der Plas: ,,Ik schat de kans op zestig procent dat wij het worden. Die Haghe heeft echt een lastige wedstrijd en bij hun staat de druk er vol op. Als wij onze wedstrijd gewoon winnen, dan denk ik dat het wel goedkomt. Die Haghe lijkt een beetje op Katwijk… Ook die stonden het hele jaar bovenaan met een grote voorsprong.”

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘De Goede: ,,Lisse is altijd zo rustig”‘ 

POPULAIRE BERICHTEN