Voor FC Lisse is het zaterdag erop of eronder. In de laatste speelronde van de Tweede Divisie moet men op Ter Specke tegen Jong Sparta het vege lijf zien te redden. Wordt het handhaven of toch de nacompetitie in?

,,Ik hoop in positieve zin dat dit toch echt mijn laatste duel is”, aldus Lisse-icoon Roel de Goede, die na dit seizoen op 35-jarige leeftijd weer terugkeert bij zijn oude club, DEM. ,,M’n gevoel is goed. We hebben het de laatste twee duels niet slecht gedaan, maar hebben wat pech gehad. Anders waren we misschien al veilig geweest. Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk.”

Lisse zit in een lastige situatie na twee nederlagen op rij. Het moet zelf winnen en hopen dat minimaal een concurrent verliest. Dan is de club veilig. Aan een gelijkspel heeft de ploeg zo goed als niets. Of er moeten wonderen op de andere velden gebeuren.

,,We hebben continue zeven jongens gemist. Veel perikelen om het team heen en de bekersoap met Hoek. Iets teveel allemaal.”

De Treffers en FC Lienden treffen het al gedegradeerde De Dijk en Achilles’29. Het moet vooral komen van AFC dat op bezoek gaat in Maassluis tegen Excelsior. ,,Maar die hebben aan een punt genoeg. Ik vlak eigenlijk De Dijk niet uit. Die wonnen vorige week ook en zullen zeker voor eigenlijk publiek niet willen verliezen”, aldus De Goede.

Martin van Eeuwijk
FC Lisse maakt een zeer roerig seizoen door dat zaterdag nog heel fraai kan eindigen. De Goede heeft in zeventien seizoenen zelden zoiets meegemaakt, erkent hij. Deze week werd Martin van Eeuwijk nog weggestuurd nadat hij een tegenstander had gebeten.

,,Lisse is altijd zo rustig. Ik heb ook maar vijf trainers gehad in al die jaren. Maar dit is heel extreem. We hebben continue zeven jongens gemist. Veel perikelen om het team heen en de bekersoap met Hoek. Iets teveel allemaal. Laten we hopen dat het zaterdag gedaan is.”

,,We weten niet wat we treffen. Ze hebben 44 spelers gebruikt en spelen altijd 4-3-3. That’s it.”

Anders wacht de nacompetitie. En daar zit niemand op te wachten in een geel shirt. ,,Nee, maar als het zo is, dan is het zo. Dan waren we niet goed genoeg. We hebben er zat ervaring mee. Alleen gaat dan het fysieke aspect nog meer meetellen. Voor zaterdag hebben we Rowdy weer terug na een schorsing. En wat andere jongens komen terug van blessures. Die moeten spelen. Je gaat je niet inhouden met het oog op wat komen gaat. Dan zien we dan wel.”

Jong Sparta
De Goede kent het klappen van de zweep. Winnen van Jong Sparta wordt al zeker geen gemakkelijke opgave, weet de linksback. ,,We moeten er vol op klappen. Wij moeten thuis laten zien dat we ten koste van alles willen winnen. We weten niet wat we treffen. Ze hebben 44 spelers gebruikt en spelen altijd 4-3-3. That’s it. Hopelijk kan ik aan het einde van de wedstrijd gaan genieten van al die jaren op het veld. Daar zal eerder wel geen tijd voor zijn.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Guijt en Stam: ,,De meest onbenullige dingen kunnen in je hoofd gaan zitten”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude