Toon Zwetsloot is ook volgend seizoen speler van FC Lisse. De 26-jarige middenvelder heeft met een jaar bijgetekend en maakt zich op voor een vijfde seizoen op Ter Specke.

De jongste Zwetsloot kwam in de zomer van 2020 over van Ter Leede en is een gewaardeerde kracht bij de tweedivisionist. Of zoals de fusieclub dat in een bericht op de clubsite over zijn verlenging schetst. “Hij is een zekerheidje bij FC Lisse. Iemand die het team nooit in de steek laat.”

Zwetsloot beleefde in mei 2022 zijn finest moment door twee keer te scoren in de kampioenswedstrijd tegen Staphorst (3-0). “Daar droomt iedereen van”, glunderde Zwetsloot na het binnenhalen van het kampioenschap in de Derde Divisie.

In direct degradatiegevaar
FC Lisse kende bij zijn rentree op het hoogste amateurniveau een prima seizoen en eindigde keurig in de middenmoot. In de huidige voetbaljaargang loopt het beduidend moeizamer. FC Lisse staat voorlaatste met negen punten uit achttien duels en verloor zijn twee duels na de winterstop zonder zelf te scoren: Excelsior Maassluis (5-0) en ACV (0-1).

Eind augustus liet Zwetsloot in een interview met VIDB weten graag één van de voortrekkers in het nieuwe FC Lisse te zijn. “Dat wordt wel van mij verwacht en dat is een rol die ik ook probeer te pakken. In het begin was het even wennen, dat je met 25 jaar opeens tot één van de ouderen van de selectie behoort. Ik zit er nu goed in en probeer meer de leiding te nemen. Vroeger praatte ik niet veel, maar ik ben me ervan bewust dat dat belangrijk is om het team te helpen. En verder probeer ik ook non-verhaal mijn steentje bij te dragen door 110 procent te geven. Als ik dat doe, dan kan iemand anders niet achterblijven.”

Oudere broer
Bij FC Lisse speelt ook oudere broer Jaap, die indien fit ook vaak in de basis start, maar de laatste tijd veel fysiek ongemak tegenkwam.

Selectie FC Lisse 2024-2025

Bijgetekend: Enzo Stroo, Kevin van der Zwet, Max Hudepohl, Toon Zwetsloot

Nieuw: Luc de Kruijs (Ter Leede), Omar El Baad (Katwijk), Swen Verswijveren (DEM)

Foto: FC Lisse

Beluister ook: VIDB Café aflevering 4: Toon Zwetsloot en Marc de Kruijs, vrienden voor het leven
Check ook: Toon Zwetsloot klaar voor meer verantwoordelijkheid op Ter Specke: ‘Die rol probeer ik wel te pakken’

POPULAIRE BERICHTEN