De stamtafel van VIDB Café gaat in de vierde aflevering voor het eerst echt serieuze kilometers maken door de Bollenstreek. Gerben Oostdam en Henk Kasius zetten koers richting Lisse, waar zij twee bijzondere voetbalvrienden ontvangen.

Toon Zwetsloot en Marc de Kruijs waren al vrienden voor ze naar school mochten. Die vriendschap kreeg in de jeugd van Ter Leede een extra dimensie, het voetbal. Zwetsloot en De Kruijs braken vrijwel tegelijk door op sportpark De Roodemolen, maar vlogen op een gegeven moment ook uit. De Kruijs heeft de weg naar “huis” inmiddels weer gevonden, Zwetsloot speelt bij FC Lisse.

We praten met hen over voetbal, vriendschap en de aanleiding voor ons ‘nieuwe’ gesprek: een dubbelinterview van jaren geleden in onze archieven. In hoeverre kijken Zwetsloot en De Kruijs anders op de zaken die toen besproken werden?

Verder introduceren we de Schaal van Joost Leonard, mag een vriendentest niet ontbreken en mogen de gasten een wissel toepassen in het nationale elftal van de Bollenstreek: ons eigen Café-elftal.

Lees ook: Boezemvrienden en rising stars jagen gezamenlijke voetbaldroom na

POPULAIRE BERICHTEN