Ook Jeroen Verwer van Teylingen kreeg het niet voor elkaar om een honderd procent score neer te zetten. Toch pakte hij de gedeelde leiding in het spelersklassement. Deze week mag Daan Ruigrok het proberen. Het zal voor de familie Ruigrok elke zondag weer lastig zijn. Waar gaan ze kijken? Daan keept in het eerste van SV Hillegom en broer Bas staat op het middenveld van VVSB. Zo zie je het niet vaak in de Bollenstreek. En nu komen ze elkaar ook nog tegen in de Toto-voorspelling.

Daan, goed dat je mee doet. Je broer is je al voor geweest. Hij kwam tot een 40% score. Daar moet jij natuurlijk overheen lijkt me. Voert hij de druk al op?
,,Haha, nee dat valt nog best mee. Hij moest wel lachen dat ik werd gevraagd. Maar natuurlijk wil je van je broer winnen, dus ik ga er wel voor om meer wedstrijden goed te hebben.”

Winnen gaat je de laatste tijd sowieso goed af. Het gaat lekker met Hillegom hè? En dan ook al een paar keer de nul achter elkaar, dat moet je goed doen als keeper.
,,Ja, we hebben nu vijf keer de nul achter elkaar gehaald, met de beker erbij. Dat is inderdaad lekker. We zijn gewoon zeker achterin. Het staat goed. Neem vorige week het duel tegen DOSR. We spelen niet fantastisch, maar houden wel weer de nul. We hadden ook geen moment het idee dat we zouden verliezen. Als we een wedstrijd met bijvoorbeeld 5-1 winnen is het ook prima, maar een clean sheet is voor mij persoonlijk wel fijn.”

Met zo weinig tegengoals de laatste tijd begint SV Hillegom op een kampioensteam te lijken. Zo wordt er inmiddels ook over jullie geschreven.
,,Ons team kan de Eerste Klasse aan, vind ik. SV Hillegom is een club die niks betaalt. We moeten het dus hebben van eigen jeugd en aanwas van buitenaf. Met Frank de Groot in de verdediging is er wel een enorm verschil met de jaren daarvoor. Hij is zo ervaren en zo goed. Dan hebben we ook nog Beentjes en Dedel. Dat zijn jongens die het verschil maken. Zonder andere jongens uit te vlakken. Wij hebben gewoon een goed team. Als we zo doorgaan, kunnen we ook echt wel kampioen worden. Het is in ieder geval de kortste weg naar de Eerste Klasse. Promoveren is onze doelstelling. Dat zou fantastisch zijn voor de fusieclub. Dat is Concordia en Hillegom hiervoor nooit gelukt.”

Laten we ons gaan richten op de Toto. Je krijgt gelijk een topper: Katwijk – FC Rijnvogels.
,,Deze pot is sowieso onwijs leuk. Het is een bekerduel natuurlijk, dus lastig te voorspellen. Maar ik ga voor Katwijk. Ik schat ze kwalitatief hoger in dan FC Rijnvogels. Vooral ook omdat ze thuis spelen. Op de Kooltuin kan er altijd wel iets geks gebeuren. Hoe zit het eigenlijk met die keeper van Katwijk? Die kreeg toch rust en werd even in de luwte gehouden? Die Koroglu is een topkeeper. Maar ook Richard de Groot deed het goed. Daarnaast las ik op jullie site dat Donny van Oijen zich graag wil bewijzen. Die jongens gaan het laten zien in zo’n bekerduel.”

Noordwijk krijgt bezoek van Barendrecht in de Districtsbeker.
,,Ik ga voor Noordwijk. Zij hebben gewoon een ploeg die makkelijk mee zou kunnen draaien in de Topklasse. Ik heb ze een keer zien oefenen tegen VVSB en als je dan ziet wat voor spelers zij allemaal kunnen inbrengen. Neem ook zo’n Jaap van Duijn. Wat een topspeler. Ook al speelt Barendrecht Topklasse, ga ik toch voor Noordwijk.”

We blijven in de Districtsbeker: Quick Boys – Nieuwerkerk.
,,Er zit een aardig verschil tussen deze teams. Quick Boys doet bovenin mee in de Zaterdag Hoofdklasse. Nieuwerkerk bungelt onderin de Zondag Hoofdklasse. Net als Noordwijk en Katwijk heeft Quick Boys een elftal met goede voetballers. Ze scoren ook makkelijk. Volgens mij legt Teijsse de ballen er makkelijk in. Ja, Quick Boys gaat dit vrij eenvoudig winnen.”

Er is al veel gesproken over deze wedstrijd en ook jij mag dat nog even doen. Kagia – Floreant.
,,Dat is die wedstrijd waar de trainer (Leen van Steensel, red.) zichzelf had opgesteld he? En nu moeten ze ‘m overspelen. Ik denk dat Kagia koste wat kost deze pot wil winnen. Ik ken de trainer van Kagia ook nog wel. Toen ik een jaar of 17 was en soms mee mocht trainen bij het eerste van Concordia was hij daar coach. Hij is dus ook even mijn trainer geweest, maar dat was net in z’n laatste jaar geloof ik. Echt een leuke vent.”

We schakelen over naar de zondag. Misschien twee ploegen die jij kent? Altior – Van Nispen.
,,Altior zegt me niet zo veel. Heb nooit tegen ze gespeeld. Van Nispen ken ik natuurlijk wel. Ik denk ook dat zij gaan winnen. Ik heb de stand gezien en dan is Van Nispen verplicht om deze wedstrijd te winnen.”

Houden we nog één wedstrijdje over: Teylingen – MMO.
,,Het wordt een Toto zonder gelijke spelen. Ik ga namelijk voor Teylingen. Ook al is MMO een taaie tegenstander. Ik weet van vorig seizoen nog wel dat het een lastige ploeg was. Maar het schijnt dat ze veel kwaliteit hebben ingeleverd. Daarnaast is Teylingen thuis best goed op dat kunstgras. Die gasten van MMO spelen op een knollenveld, haha. Die krijgen het dus moeilijk tegen Teylingen.”

Jullie gaan zelf spelen voor de HD-Cup hè? Volgens mij bewaren jullie daar nog wel goede herinneringen aan.
,,Het is even een onderbreking van de competitie. We spelen tegen Olympia uit Haarlem. Dat is een team uit de Derde Klasse. Vorig seizoen wonnen we tegen EDO in de finale. Die wedstrijd en nog een paar andere heeft ons laten beseffen dat we voor niemand bang hoeven te zijn. Het worden sowieso mooie weken. Na Olympia spelen we tegen BMT. De directe concurrent in de competitie. Dat is een topper die we moeten winnen. Nog weer later spelen we waarschijnlijk in de Districtsbeker West I tegen Koninklijke HFC. Ook weer zo’n mooie pot.”

Tekst: Frank Venema

Ranking Deelnemers Goed geraden wedstrijden Percentage
1 Danny van der Vijver (Rijnsburgse Boys) 3 uit 6 50%
1 Jeroen Verwer (Teylingen) 3 uit 6 50%
3 Juriaan van Duyn (SJC) 2 uit 4 50%
4 Bas Ruigrok (VVSB) 2 uit 5 40%
5 Diederick Hoogerwaard (VV Noordwijk) 2 uit 6 33%
6 Joerie Stavleu (Foreholte) 1 uit 4 25%
7 Sven Boonstoppel (Valken ’68) 1 uit 5 20%
7 Tom ten Have (FC Lisse Zondag) 1 uit 5 20%
7 Bennie van Noord (VV Katwijk) 1 uit 5 20%

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)