"banner

De Toto-voorspelling blijkt tot nog toe nog geen makkelijke opgave. Vorige week kreeg Patrick Schaap (VV Kagia) de kans om Stefan van der Plas (Valken ’68) van de bovenste plaats af te stoten. Dat lukte hem niet, hij bleef steken op de tweede plek. Nick van Staveren (VV Hillegom) mag het deze week proberen. De aanvaller van de Hillegomse voetbalclub scoort op dit moment misschien beter buiten het veld dan binnen de lijnen. 

Hallo Nick. We misten jouw naam op het wedstrijdformulier de afgelopen weken. Hoe komt dat?
,,Door een liesblessure. Maar zondag sta ik er weer hoor.”

Oh, weet je dat nu al?
,,We krijgen altijd op donderdag de basiself te horen en ik sta weer in de spits. De trainer geeft ons dan nog de tijd om er op te reageren, hij wil best de discussie aangaan. Maar dat hoeft wat mij betreft nu niet, haha.”

Je bent dus volledig fit na je liesblessure?
,,Ja, met rennen voel ik niks meer heb ik op de training gemerkt. Het begon als een knullig ongelukje tijdens mijn studie aan het CIOS in Haarlem. Met een conditietraining voelde ik het er in schieten. Het heeft me zeker twee weken gekost.”

Had het ook te maken met de overgang naar de Eerste Klasse?
,,Dat denk ik niet. Het niveau is zeker veel hoger, maar dat moet ik fysiek wel aankunnen. Vorig jaar zaten er in de Tweede Klasse nog wel eens teams tussen waarvan ik dacht: ‘hoe zijn jullie in godsnaam in deze klasse terechtgekomen?’ Dit seizoen merk je dat alle teams echt serieus bezig zijn met voetballen. Ze zijn slimmer en de handelingssnelheid is twee keer zo hoog. Ik zie ons uiteindelijk toch meedoen met de top zes, vijf. Daar is Hillegom goed genoeg voor.”

Ik zei net gekscherend dat je buiten het veld momenteel beter scoort. Daarmee doel ik op je zangcarrière. Als ik jouw social media-kanalen mag geloven, krijg je de nodige klusjes binnen. Ga je voor een carrièremove?
,,Nee hoor. Ik blijf lekker voetballen. Dat zingen begon als een grap. Ik pak regelmatig een microfoon in de kantine van Hillegom, of als ik ergens anders ben. Zodoende ben ik een keer gevraagd bij de feestweek in Sassenheim. Daarna werd het serieuzer. Als ik nu moet zingen dan duurt dat meestal tot half twaalf, dus kan ik om één uur altijd in bed liggen. Daarom is het geen probleem met het voetballen.”

Hoe reageren je teamgenoten er op?
,,Haha, die lopen altijd een beetje te gallen. Ze proberen me wat gek te maken, maar dat hoort bij het voetbal. Aan de andere kant steunen ze me er ook wel in hoor. Ik moet bijvoorbeeld over een maandje bij Lisse zingen. Er hebben al een paar jongens aangegeven dat ze er bij zullen zijn.”

We gaan de Toto doen. Wat verwacht je van Harkemase Boys – Quick Boys?
,,Quick Boys is niet best begonnen aan de competitie. Ze missen Yordi Teijsse en Delano A Cohen te veel en nu is Martijn de Zwart ook nog geblesseerd. Nee, het loopt daar gewoon even niet. Ik ga voor Harkemase Boys.”

Het loopt ook niet goed bij Noordwijk. Maar winnen ze wel van Sliedrecht?
,,Dat denk ik wel, ja. Met Marios Lomis in de spits gaan ze dat wel winnen. Ik ga voor Noordwijk en dan voornamelijk dankzij Lomis, die lekker draait.”

De volgende: Alverna – SJC. 
,,Dan ga ik voor SJC. Dat vind ik een goede ploeg. Ze hebben vorig seizoen niet voor niets zo’n goede reeks neergezet. Het is een elftal dat ook met tegenslagen om kan gaan. Dat ze nu even een paar keer niet gewonnen hebben kan gebeuren, daar komen ze wel weer overheen. Verder ben ik echt gecharmeerd van David Verweij. Wat een goede verdediger is dat. Ik ken ook een paar jongens van SJC en de trainer.”

Waar ken jij Kees Zethof van? Je hebt toch nooit onder hem gevoetbald? 
,,Nee, maar ik ben wel bij hem op gesprek geweest het afgelopen jaar. SJC was geïnteresseerd en andersom ik ook. Ik wil wel kijken waar mijn plafond ligt. Alleen moest ik dan drie keer gaan trainen en dat red ik nu nog niet met mijn studie. Ik train bij Hillegom twee keer in de week. Als het goed is, is dit het laatste jaar. Dan kan ik volgend seizoen wel weer opnieuw gaan kijken wat ik ga doen.”

We sluiten af met Foreholte – DONK.
,,Dan ga ik voor Foreholte. Een moeilijke ploeg om tegen te voetballen hoor, dat heb ik vorig seizoen wel gemerkt. Ja, die winnen wel van DONK.”

Foto: Dirk van der Reep

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%

2

Patrick Schaap (VV Kagia)
3 uit 5
60%

2

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
2
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
5
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
6
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
7
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)