Het is een vreemd seizoen in Lisserbroek. Het spelen in West II voelt weer als vanouds na uitstapje naar West I. Er zijn geen gekke uitslagen meer als 7-0 of 8-0 te bekennen. Maar om nu te zeggen dat het goed gaat aan de Kikkerbeetstraat. Nee, dat nog niet. Kagia staat zevende.

En dat kan beter toch, Tom Hoejenbos?
,,Ja, het draait nog niet helemaal lekker. Ik merk wel dat er in deze competitie, in tegenstelling tot vorig jaar, veel meer vechtersmentaliteit zit. En dat ook nog in combinatie moet voetballende kwaliteit. Het ‘door het vuur gaan’ voor elkaar schort er bij ons nog wel eens aan.”

De competitie lijkt me wel aantrekkelijker voor jullie? Vorig jaar wonnen jullie in West I nog wel eens met 7, of 8-0.
,,Dat ben ik met je eens. De tegenstand die we nu krijgen is veel lekkerder. Vorig jaar wonnen we nog wel eens tegen elftallen waar we echt geen voldoening uit konden krijgen. Dat waren teams echt onder ons niveau. Dit jaar krijgen we regelmatig complimenten voor ons spel, maar kan de stand op de ranglijst absoluut beter.”

Heeft het met de blessures te maken waar ik regelmatig over lees?
,,Het speelt mee, maar niet meer dan dat. Het is wel jammer dat bepalende jongens zoals Timo Sluymer, lang geblesseerd zijn. Dan missen we op het middenveld gelijk een creatieve speler. En dan moet je ook wel eens met je systeem schipperen. Ik kreeg zelf op de training ook een tik op m’n kuit, dus mis waarschijnlijk een wedstrijdje. Maar in de verdediging kunnen we dat nog wel opvangen.”

Hoe heb jij het aangekondigde vertrek van Anton Wijsman ervaren?
,,Nou ik zit in de spelersraad. Dus er zijn wel wat meningen gepeild de afgelopen weken. De reacties waren gemengd, maar over het algemeen wel positief. Toen hij vorige week zelf bekend maakte te vertrekken, vond ik het persoonlijk wel jammer. Voor sommige jongens, die hier al jaren zitten, is het misschien wel goed om nieuw gezicht voor de groep te zien.”

,,Ik zit hier zelf pas voor mijn tweede jaar en vind Anton wel een communicatief sterke trainer. Hij toont ook altijd als iemand vol met energie. Dus ja, van mij had het niet gehoeven.”

Hoe bevalt het bij Kagia? Heb je in de anderhalf jaar een beetje een beeld gekregen van de club?
,,Ik vind het eigenlijk wel lekker dat ik nu echt in het eerste speel van een club. Ik kom van de zondagtak van FC Lisse. En daar was je ten opzichte van de zaterdagtak toch een beetje een ondergeschoven kindje. Bij Kagia wordt hard werken als voetballer ook echt gewaardeerd. En dat vind ik wel fijn, daar moet ik het toch van hebben.”

,,Daarnaast is het voor mij dicht in de buurt. Ik ben er zo. Een ideale club dus na het wegvallen van de zondagtak van FC Lisse. Ik heb een kleintje thuis en dan wil je ook gewoon dicht in de buurt voetballen.”

Je verhaal klinkt positief, Tom. Eens kijken of we na afloop van de Toto nog steeds zo positief kunnen zijn. Wat denk jij van FC Lisse – AFC?
,,Tja, FC Lisse heeft vorige week natuurlijk wel met 3-0 verloren van Barendrecht, maar ze spelen een thuisduel. Daarnaast staat AFC laatste in de Tweede Divisie. Ik kies voor FC Lisse. En met mijn verleden bij die club, blijf je in zulke wedstrijden toch altijd voor de FC.”

In de Tweede Divisie speelt VVSB om 18:00 uur tegen HHC Hardenberg.
,,Jaaa.. ehm…VVSB heeft z’n laatste pot gewonnen. Ach, die winnen thuis ook wel. Er is wel een grote stoelendans gaande in de Bollenstreek. Bij VVSB is de trainer natuurlijk ook weg. Ik zie niet zo snel dat er trainers van club wisselen in de top van de amateurvoetbal in de Bollenstreek, maar misschien bij onze verenigingen wel. Bij Van Nispen gaat de coach ook weg. Bij Foreholte is hij weggegaan. Dus wie weet wat er allemaal nog gaat gebeuren.”

In de Derde Divisie speelt Quick Boys uit bij DVS ’33 Ermelo.
,,Die competitie volg ik eigenlijk heel slecht. Ik weet wel dat Quick Boys nog wat wisselvallig is. Daarnaast is Ermelo toch een stukje rijden. Ik ga voor een gelijkspel.”

Op zondag speelt SJC uit bij Purmersteijn.
,,Ja, SJC heeft natuurlijk wel een dikke pak op de broek gekregen vorige week. Toch denk ik dat ze wel gaan winnen. Dat gun ik mijn oud-teamgenootjes ook: Rick van Dijk en David Verweij. Ze zijn onlangs nog een keer wezen kijken bij ons, maar verder zie ik ze niet zo veel meer. Dat is dan het nadeel van een kleintje thuis hebben…”

In de Tweede Klasse op de zondag speelt Foreholte uit bij HVV.
,,Die competitie is mij nog wel redelijk bekend. Ik ga op mijn gevoel af van vroeger en zeg dat Foreholte dit gaat winnen. Teylingen won ook uit bij HVV. Hoewel Foreholte laag staat dit seizoen, schat ik die club nog altijd ietsje hoger in dan Teylingen.”

En als laatste: Van Nispen (zon.) speelt uit bij Kickers ’69.
,,Tja, Van Nispen draait niet zo’n best seizoen. Ik verwacht ook niet dat ze tegen Kickers ’69 ineens wel het tij gaan keren. Nee, ze verliezen.”

Ranking
Deelnemer
Goed geraden wedstrijden
Percentage
1

Jordy Groot (SJC)

4 uit 6
67%

2

Danny Boere (Valken ’68)

2 uit 5
40%

3

Rick Grondel (Foreholte)

2 uit 6
34%

3

Yordi Teijsse (Quick Boys)

2 uit 6
34%

5

Brian van Noort (Warmunda)

1 uit 4
25%

6

Thomas Reynaers (vv Noordwijk)

1 uit 5
20%

6

Lars Rauws (FC Lisse)

1 uit 5
20%

8

Tom van Maris (Van Nispen)
1 uit 6
17%

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)