Vorige week wist Quick Boys-spits Yordi Teijsse drie wedstrijden uit onze Toto goed te voorspellen. Deze week is het aan Van Nispen-trainer René Ras om zijn voetbalkennis te tonen.

Een overwinning voor Rijnsburgse Boys zit er hoogstwaarschijnlijk wel in, vermoedt Ras. ,,Ik denk dat Rijnsburg ook dit weekend gaat winnen. Afgelopen zaterdag tegen FC Lisse was het wel op het nippertje, maar met de terugkeer van Mark van den Boogaart zijn ze denk ik op oorlogssterkte. De Uien hebben ten opzichte van Scheveningen veel meer kwaliteit in huis en dat gaat het verschil maken.”

In de Hoofdklasse B vindt zaterdag een Bollenstreekderby plaats. Op Nieuw Zuid neemt Quick Boys het op tegen Noordwijk en volgens Ras is de ploeg van Ted Verdonkschot de favoriet ,,Quick Boys speelde afgelopen zaterdag erg goed en als ze zo blijven spelen, dan moeten ze gewoon iedere wedstrijd winnen. Vorig jaar zijn ze als tweede geëindigd en afgelopen zomer hebben ze zich alleen maar versterkt.”

Voor VVSB gaat het er nog niet echt rooskleurig uitzien ,,VVSB is niet echt sterk begonnen dit seizoen. Ze hebben in drie wedstrijden vier punten gepakt en dat is niet verschrikkelijk goed. Ze hebben het wel eens beter gedaan. EDO is volgens mij best goed bezig, maar ik verwacht dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn en dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel.”

Foreholte

Voor zijn oude club Foreholte verwacht Ras slecht nieuws.,,ROAC heeft echt een hele leuke ploeg en daar gaat Foreholte het vrees ik niet van winnen. De bezoekers hebben voorin aardig wat kwaliteit lopen en de achterhoede heeft tot nog toe vrij weinig weggegeven. Het wordt dus een hele zware klus voor Foreholte en ik verwacht dat de punten dus meegaan naar Rijpwetering.”

Over zijn eigen elftal is Ras bescheiden. ,,Ik hou het op een gelijkspelletje. Wij zijn goed begonnen aan het seizoen. Iedere wedstrijd weten wij wel te scoren, maar Teylingen wordt gezien als de favoriet. Als wij goed staan, moeten we zeker een puntje pakken.”

De voorspelling van René Ras: 1 – 1 – X – 2 – X

Tekst: Danny van den Bosch


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)