De trein die Valken ’68 heet, dendert met volle vaart langs alle tussengelegen stations. Zaterdag werd VDL met 3-1 verslagen en dat betekende de zesde winst uit zeven duels na de winterstop. Misschien nog wel belangrijker waren de nederlagen die koploper HVC ’10 en nummer twee Be Fair leden. De Valkenburgers verkleinden daardoor de achterstand met HVC ’10 tot drie punten en stegen door de zege naar de tweede plaats.

Ook tegen VDL was er geen vuiltje aan de lucht. ,,De zege was meer dan verdiend. We speelden gedecideerd en rustig. We loerden op de kansen die we toch wel gingen krijgen”, zegt Thomas Pauw.

Vlak voor rust zette Lars van Bommel de rood-gele brigade op voorsprong. Na de thee was het Ronald Kuijt die met twee treffers de wedstrijd besliste. ,,We kregen een boost toen we hoorden dat de nummers een en twee achter stonden. Dan is het nog lekkerder voetballen.”

Eigen hand

Met de winterstop was het verschil maar liefst elf punten met de koppositie. Door de goede serie van Pauws ploeg en vormverlies van de concurrentie is het kampioenschap opeens een reële gedachte. ,,Dat denk ik ook. De vorm is goed en we hebben het nu helemaal in eigen hand.”

Pauw: ,,Binnen de club leeft het ook. De overige senioren spreken je erop aan. De sfeer is prima binnen de club. Iedereen is er wel mee bezig.”

Over twee weken reist Valken ’68 richting Hoek van Holland voor het treffen met de koploper. Bij winst is de koppositie een feit, maar gezien de resultaten van de afgelopen weken is het niet uitgesloten dat Valken ’68 al voor die tijd de nummer een is. ,,De doelstelling met de winterstop was de tweede periode winnen. Die hebben we inmiddels binnen. Nu is het gewoon een kwestie van doorgaan en kijken waar dit eindigt.”

Tekst: Tom van der Wilt

POPULAIRE BERICHTEN