,,Zeg Rogier, wat had jij eigenlijk bij de spits van Dortmund die uit Zwitserland kwam. Ik dacht Pros.” Het is zondagochtend in de kantine van Teylingen. Een paar oer-Sassenheimers drinkt een bak koffie met elkaar als trainer Marc van Wonderen nog even over de voetbalquiz van vrijdagavond begint richting voorzitter Rogier Landwer Johan. 

De preses reageert met een lichte irritatie in z’n stem dat het bij hem toch niet zo goed ging vrijdag. ,,Middenmootje.” Dus waarom zou Van Wonderen het aan hem moeten vragen. Het ging met de trainer van Teylingen toch veel beter tijdens de quizavond? Zit hij de boel expres weer een beetje op te naaien?

Het één-tweetje tussen de jonge trainer en ook relatief jonge voorzitter zegt genoeg over de huidige sfeer bij de tweedeklasser. Die is relaxt, een galletje hier en daar is mogelijk. Wie niet beter weet, ziet bijna twee vrienden met elkaar door het Sassenheimse clubgebouw lopen.

,,Je moet weten wanneer er voor de groep en voor jezelf een ‘tax’ is bereikt.”

Toch gaan de twee partijen na dit seizoen, na tweeëneenhalf jaar, uit elkaar. Met de positieve vibe, die er momenteel rond de club hangt, is het vertrek bijna ondenkbaar. Maar Van Wonderen heeft zijn eigen manier van denken over zijn club en weet wat zijn huidige status daar is. ,,Op een gegeven moment heb je het gevoel dat het maximale is bereikt. Dat ik althans het maximale voor mijn gevoel uit de groep heb gehaald.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 26 jan.
Ajax (ama.)14.30Noordwijk
DVS'3314.30Quick Boys
ODIN'5914.30FC Lisse
Jong FC Den Bosch14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Spijkenisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC (zat.)
Katwijk15.30De Treffers
Rijnsburgse Boys15.30Jong Almere City FC
Jong Vitesse15.30VVSB
SJC18.00Harkemase Boys
Zo. 27 jan.
Hillegom14.00DSOV
Foreholte14.00Teylingen
RKDES14.00Van Nispen (zon.)
ASC14.00Warmunda