Voor Kagia eindigt een prima seizoen in mineur. De Lisserbroekers gingen zaterdag bij de start van hun nacompetitie voor eigen publiek met 1-6 onderuit tegen Zevenhoven. ,,Het is einde verhaal”, baalt coach Jerry Ubink. ,,Jammer. Een mooie tweede seizoenshelft gaat zo als een nachtkaars uit.”

,,In een notendop vind ik dat we ons de eerste helft hebben geblameerd”, vertelt Ubink, die toen al met zijn ploeg tegen een 0-3 achterstand aankeek. ,,We hebben dat de eerste twintig minuten van de tweede helft proberen recht te zetten en speelden toen ook goed.”

Via een goal van Jelle Boot kwam Kagia ook tot scoren. Vervolgens werd de thuisploeg benadeeld, vond Ubink. ,,Wij werden een penalty onthouden, terwijl zij vanuit drie meter buitenspel zo mochten doorlopen. In plaats van 2-3 stond het 1-4. Vervolgens kregen we binnen twee minuten nog twee goals tegen. Dat vind ik een kwalijke zaak, drie tegengoals binnen drie minuten.”

In ieder geval is duidelijk geworden dat Kagia niet promoveert. Op de slotdag hadden de oranjehemden de titel voor het grijpen. Tegen een negental van SEV werd echter een 2-1 voorsprong uit handen gegeven. Een halve kampioenscompetitie werd noodzakelijk, waarin Kagia zowel van SEV (0-1) als DWO (0-7) verloor.

Doodsteek

,,Uiteindelijk is bevestigd wat we al vreesden: dat het beste eraf was”, vertelt Ubink. ,,Die wedstrijd tegen SEV, waarin we die 2-1 weggaven, is de doodsteek geweest. Mijn ploeg was toen mentaal geknakt. Om er dan nog muziek in te krijgen, is enorm moeilijk. Eigenlijk wist ik toen al dat het niet meer zou lukken, maar als trainer moet je toch het voortouw nemen.”

Ondanks de mindere resultaten van de laatste wedstrijden kan Kagia tevreden terugkijken, vindt Ubink. ,,Dit is vervelend en niet leuk. Maar we hebben een goede tweede helft van de competitie gespeeld. Ik hoop niet dat het gevoel van de slechte kampioenscompetitie en nacompetitie overheerst, wat dat zou onze prestatie tekort doen.”

Dinsdag sluit Kagia het seizoen af. De return bij Zevenhoven is slechts een formaliteit, maar Kagia hoopt waardig af te sluiten. ,,We maken ons geen illusies. Het is voor ons klaar. Maar we willen ons niet weer laten afslachten.”