Kagia-coach Jerry Ubink toonde zich na de 1-0 nederlaag bij SEV allesbehalve een geknakt man. De Lisserbroekers zagen door het verlies de titeldroom ten einde komen, maar Ubink richtte meteen het vizier op de nacompetitie. ,,We zijn nog zeker niet klaar.”

Opvallend snel schakelde Ubink de knop om. ,,Ik ben realistisch. We hadden het zaterdag af moeten maken. Ik had me er vandaag op ingesteld dat het ook fout kon gaan. Van vijftig procent kans, misschien iets meer omdat we thuis speelden, waren onze kansen geslonken naar eenderde.”

De gedachten gingen terug naar zaterdag toen Kagia tegen een negental van SEV een 2-1 voorsprong uit handen gaf. Door de uiteindelijke remise eindigden drie ploegen op hetzelfde puntentotaal en moest een halve competitie om de titel gespeeld gaan worden. De aftrap daarvan was in Leidschendam. Omdat bij gelijke stand het doelsaldo uit de reguliere competitie de doorslag geeft, en dat van SEV het beste is, raakte de titel uit zicht voor Kagia.

Geen excuus

Kagia miste op sportpark Kastelenring zijn complete voorhoede, terwijl vlak voor rust spelmaker Jeffrey Nijenhuis uitviel. Ubink wilde het niet als excuus aanvoeren. ,,Dat hoort erbij. Zij misten ook een aantal spelers.”

De derde ploeg in de kampioenspoule is DWO. Kagia treft die ploeg volgende week dinsdag in Lisserbroek, mits het duel er nog toe doet. ,,Ik hoop dat we die wedstrijd niet meer hoeven te spelen. En anders zal ik niet mijn sterkste elftal opstellen. SEV zal het zaterdag zelf af moeten maken.” Mogelijk speelt Kagia zaterdag al zijn eerste duel in de nacompetitie.

Ondanks de nederlaag overheerste bij Ubink toch ook trots. ,,We zijn, weliswaar met twee andere ploegen, als eerste geëindigd en hebben op eigen kracht de derde periode gepakt.” Ook aanvoerder Ruud Heuseveldt bekeek het van de positieve kant. ,,Het is uiteindelijk maar voetbal, de wereld vergaat niet. Als is het nu wel even een rotsport.”

POPULAIRE BERICHTEN