Een inhaalprogramma met slechts een duel in de regio. Die enige wedstrijd is er wel eentje van grote importantie. Voor Kagia staat er uit tegen DoCoS in Leiden veel op het spel. Na het verlies tegen Roodenburg en een gelijkspel tegen hekkensluiter Oosterheem zijn de titelkansen danig geslonken voor de Lisserbroekers. De achterstand op koploper DWO is vijf punten. Een derde keer puntenverlies op rij is funest.

,,Wij hebben wat recht te zetten”, zegt trainer Jerry Ubink. ,,Maar dat hadden we vorige week ook al.”

Terugkijkend concludeert de oefenmeester dat er niet eens zoveel mis ging tegen Oosterheem. ,,We hadden het betere van het spel, alleen we vergaten om het balletje er in te trappen.” Uiteindelijk lukte het in de 86e minuut alsnog. In blessuretijd kwam Oosterheem toch nog langszij. ,,Dat mag niet gebeuren. Het blijkt dit seizoen echter lastig genoeg om de punten tegen de ondersten te pakken. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dat bleek maar weer eens.”

Tegen DoCoS verwacht Ubink een heel andere wedstrijd. De Leidenaren hebben aan een punt genoeg om de tweede periode veilig te stellen. Kagia moet ook. ,,Zij zullen niet op een punt gaan spelen. Daar hebben ze de ploeg niet voor. En wij moeten ook winnen. Het wordt een open wedstrijd, denk ik. Voordeel voor ons is dan dat we meer ruimte krijgen in hun defensie. Die ruimte krijg je tegen staartploegen niet.”

De thuiswedstrijd ging naar de oranjehemden, die toen met 4-2 zegevierden. Ubink: ,,Wij scoorden toen op de belangrijke momenten. Kwamen niet echt in gevaar.”

Ubink ziet, mits wordt gewonnen, nog genoeg kansen op de titel. ,,Het is nog niet over. Koploper DWO krijgt nog lastige tegenstanders, waaronder DoCoS en Oosterheem. Wij zullen hoe dan ook moeten blijven winnen.”

Tekst: Tom van der Wilt