We vonden weer een uiterst mooi affiche in de archieven van het Bollenstreek-voetbal. In aanloop naar het EK in Zweden nam Noordwijk het in 1992 op tegen het Nederlands elftal. De teller eindigde op een bomvolle Duinwetering uiteindelijk op 0 – 6. De eerste echte grote kans was echter voor de Noordwijkers. Patrick Scheurwater kreeg een niet te missen kans, maar schoot voorlangs.

We zien een Nederlands elftal met niet de minste namen: Van Basten, Gullit, Bergkamp, Jonk, Blind en Wouters. Aan de kant van Noordwijk herkennen we huidig Foreholte-trainer Kees Zethof. Maar ook mannen als Mart Van Kins, Patrick Scheurwater, Leonard van Utrecht, Rob van Dijk en Bram Marbus. Met laatstgenoemde gaan we terug naar 2 juni van het jaar 1992.

,,Dit was een soort afscheidswedstrijd voor een aantal van ons. Rob van Dijk ging naar Feyenoord, Patrick Scheurwater naar Haarlem en Leonard (van Utrecht) en ik gingen naar Excelsior. Nu lijkt het alsof Noordwijk het Nederlands Elftal had uitgenodigd in het kader van dat afscheid, maar dat was natuurlijk niet het geval. Oranje trainde destijds op de Duinwetering en als ruil mocht je dan zo’n wedstrijd spelen.”

,,Ik was toen een jaar of negentien en weet nog wel dat ik destijds dacht: ‘Als ‘Scheur’ die eerste bal er in schiet, moet ik het nog zien’. Belachelijk natuurlijk. De eerste dertig minuten konden we het nog redelijk bijbenen maar daarna zijn we van het kastje naar de muur gespeeld. Ook nog een mooi detail: Van Kins speelt rechtsback. Met nummer tien. Toch een mooi feitje.”

[youtube id=”mFswJv1KcGE” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN