In 2000 speelde VV Katwijk voor 6000 man om de zaterdagtitel tegen SV Urk. Destijds waren de Urkers een geduchte tegenstander uit de Hoofdklasse C. Tegenwoordig komt de ploeg uit in de Eerste Klasse E op zaterdag. De andere ploeg in de poule, naast Urk en VV Katwijk, was Spakenburg (kampioen Hoofdklasse B). We zien hier de beslissende wedstrijd in de kampioenspoule; de Urkers hadden aan een gelijkspel genoeg, Katwijk moest winnen voor de titel. Bij de Krombewoners zien we namen als Marco de Ridder, Marco van der Plas, Hugo van Duin, Björn Raven, Berry Dubbeldeman en Peter van Duijn. VIDB sprak met laatstgenoemde en ging terug naar die mooie wedstrijd op 3 juni in het jaar 2000.

,,Wat toevallig dat je me nu hierover belt. Toevallig zat ik gister met mijn zoontje achter Youtube. Hij wilde iets zien over Bergkamp. Toen we daar mee klaar waren, hebben we ook nog even wat oude beelden van ‘papa’ opgezocht en stuitten we uiteindelijk op deze wedstrijd. Urk was in die tijd echt een beste ploeg herinner ik me. Fysiek sterk. Allemaal jongens uit het dorp. We speelden daar uit een bizarre wedstrijd die we in laatste minuut met 3-4  nog uit het vuur wisten te slepen. Daarna verloren we helaas van Spakenburg dus volstond alleen de winst thuis tegen Urk  om de zaterdagtitel te pakken.”

,,We waren dus gebrand, maar alle goede bedoelingen ten spijt werden we de eerste helft helemaal weggespeeld. Ballen op de paal, lat en van de lijn. En volgens mij hadden ze ook nog recht op een penalty. We kwamen er echt niet aan de pas. Hoe anders was dat na rust.  Wat er in de thee heeft gezeten, weet ik niet maar we kregen vleugels. Toen Barry Dubbeldeman eenmaal de 1-0 binnenschoot, hadden we ze liggen en ging de rest eigenlijk vanzelf. Het werd uiteindelijk 3-0, maar dat had veel meer kunnen zijn. Later pakten we ook nog de algehele titel door het tweeluik tegen Achilles 1894 uit Assen te winnen.”

Over de kampioensploeg van Katwijk in die tijd zegt Van Duijn het volgende: ,,We hadden met Marco de Ridder en Marco van der Plas twee ervaren spelers die de lijnen uiteenzetten. Maar echte uitblinkers waren er niet. Het was vooral een ontzettend goed team. Met Hugo van Duijn stond er een prima keeper onder de lat. We speelden altijd één op één waardoor we veel druk konden zetten op de tegenstander. Doordat ik op het middenveld jongens als Vincent Bon en John van der Meer in mijn rug had, kon ik me lekker concentreren op aanvallen. En met Barry (Dubbeldeman, red.) hadden we een spits die altijd oorlog maakte. We hadden echt zo’n ploeg die voor elkaar door het vuur ging en zeker dat seizoen haast niet te kloppen was. Deze tijd vergeet ik in ieder geval nooit meer.”

[youtube id=”x1qAdOPcMzA” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN