Valken ’68 begint in 2C op dreef te raken. De ploeg van coach Andries Wendt boekte zaterdag zijn derde opeenvolgende zege. Op het eigen ‘t Duyfrak werd Vitesse Delft met 3-0 verslagen. De uitslag doet een zeer makkelijke middag vermoeden, maar de zege werd pas diep in de slotfase veilig gesteld.

De in vorm verkerende Rens van Klaveren opende acht minuten voor rust de score. Valken ’68 weigerde vervolgens de wedstrijd op slot te gooien, waardoor het tot einde spannend bleef. Sven Boonstoppel, met wie VIDB woendag een uitgebreid interview had, maakte pas in de 87e minuut de 2-0. Hij benutte een zelf versierde strafschop. In blessuretijd verzorgde Thomas Paauw het slotakkoord.

Zonde voor Valken ’68 was dat de gehele top vier won, waardoor de Valkenburgers niet inliepen op de concurrentie. Koploper HVC ’10 heeft nog altijd elf punten meer.

Het moest er eens van komen, maar een klasse lager verloor Kagia in de twaalfde speelronde zijn ongeslagen status. De eerste nederlaag was er meteen één met duidelijke cijfers. In eigen huis werd na een 0-2 ruststand met 1-4 verloren van Oegstgeest.

Kagia liet zodoende een unieke kans liggen om in te lopen op de bovenste twee ploegen van de ranglijst. Koploper DWO en runner-up SEV kwamen beide niet verder dan een gelijkspel.

Archieffoto: website Valken ’68