Huig van Duijn werd zaterdagochtend al wakker met het gevoel dat het weleens een hele leuke middag zou kunnen gaan worden voor Valken’68. Zaterdag werd die stemming rond half 5 op het veld in Amsterdam bevestigd. De ploeg van Alan Campfens won met 2-3 van WV-HEDW en de aanvaller speelde zelf ook een belangrijke rol in de overwinning door twee keer te scoren. „Zo was het een mooie dag’’, sprak Van Duijn uitermate tevreden.

Valken’68 bleek in Amsterdam snel geleerd te hebben van vorige week. De Valkenburgers speelden een week eerder tegen de zaterdagtak van AFC en gingen kansloos met 0-3 onderuit. Dat was vooral te danken aan een andere mindset.

Mindset
„Met onze gedachten zaten we nog in de Tweede Klasse’’, sprak de aanvaller over de prestatie van vorige week. „Dat kan gewoon niet op dit niveau, want anders krijgen we het elke wedstrijd ontzettend moeilijk. Deze ploegen zijn voetballend een stuk beter, maar ook een stuk zakelijker. AFC heeft bijvoorbeeld drie kansen nodig gehad om drie goals te maken. Wij moeten elk duel gewoon benaderen als een kampioenswedstrijd.’’

Met die instelling trapte de ploeg van Campfens ook af, maar al snel leek het te vervallen in oude fouten. Net zoals een week eerder kwam het al naar maar liefst twee minuten op achterstand.

„Iedereen dacht echt: ‘daar gaan we weer’. Het zal toch niet weer zo’n middag worden. Deze ploeg was namelijk gelijkwaardig aan AFC. Beide teams draaiden vorig seizoen ook goed mee in de Eerste Klasse en zijn voorafgaand aan dit seizoen ook bestempeld als titelkandidaat. In elke linie hadden ze een ook goede speler, dus we hadden het aan het begin van de wedstrijd echt lastig.’’

„Eerlijk gezegd kwam het overwinningsgevoel van vorig seizoen zelfs een beetje terug’’

Maar met een portie wilskracht draaiden de Valkenburgers de wedstrijd langzamerhand om. De eerste 25 minuten waren nog wel voor de Amsterdammers, maar vanaf de gelijkmaker van Van Duijn kantelde de wedstrijd. Er kwam daarna zelfs een heel speciaal gevoel naar boven bij het elftal van Campfens.

Valken’68 viert feest na het maken van één van de drie treffers tegen WV-HEDW

„Eerlijk gezegd kwam het overwinningsgevoel van vorig seizoen zelfs een beetje terug. Toen voelden we ons ongenaakbaar en dat was nu ook zo vanaf het moment dat ik er een vrije trap inschoot. We domineerden en waren de baas op het veld.’’

Dat drukte zich niet veel later ook uit in de score. Na een corner van Jaco van der Bent kopte Marc Langeveld de bal tegendraads in. Zo gingen de Valkenburgers met een 1-2 ruststand de kleedkamer in. Na rust ging de ploeg verder met waar het gebleven was en was het Van Duijn die met een rake volley de 1-3 op het scorebord zette.

Spannend slot
Het was veelzeggend dat het twitteraccount van Valken’68 na die goal de volgende tweet eruit gooide: ‘De voeten van Huig van Duijn spreken vandaag’. De aanvaller werd – na misschien wel een publiekswissel – in de tachtigste minuut naar de kant gehaald. Maar drie minuten later scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer en werd het slot van de wedstrijd nog even spannend.

„Het was echt billenknijpen. De scheidsrechter gaf ook nog eens vijf minuten blessuretijd. In de extra tijd was het Ruben van der Does die ons gelukkig met een prachtige redding van een gelijkspel afhield. We hebben deze wedstrijd met een portie juiste mentaliteit en op onze eigen voetballende manier weten te winnen. Het was een mooie zaterdag’’, sloot Van Duijn voldaan af.

Foto’s: Saam de Mooij