Stan van Bladeren vertrekt bij Silkeborg IF. Het aflopende contract van de Voorhoutse doelman wordt niet verlengd, waardoor hij een transfervrije status heeft. Van Bladeren speelde twee seizoenen voor de huidige nummer drie van Denemarken.

De 24-jarige Van Bladeren begon met voetballen bij Foreholte en stapte in 2012 over naar de jeugdopleiding van Ajax. Tot een definitieve doorbraak in Amsterdam kwam het niet. Van Bladeren speelde in totaal vijftien duels voor de Amsterdamse beloften.

Niet door de medische keuring
In de zomer van 2019 zou Van Bladeren eigenlijk naar Helmond Sport verkassen. Die transfer ketste op het allerlaatste moment af omdat hij niet door de medische keuring kwam. Medisch onderzoek wees uit dat langer herstel nodig was voor zijn polsblessure dan aanvankelijk werd gedacht.

Van Bladeren bleef bij Ajax en tekende een klein jaar later (in augustus 2020) bij Silkeborg IF. Hij fungeerde daar als stand-in. In zijn eerste seizoen kwam Van Bladeren vier competitieduels in actie, deze voetbaljaargang speelde de goalie helemaal niet in officieel verband.

De keeper reageert op de clubsite op zijn periode bij Silkeborg IF. “We hebben twee mooie seizoenen gehad: in het eerste jaar zijn we gepromoveerd en afgelopen seizoen eindigden we derde, waardoor we Europa in mogen.”

Van Bladeren weet nog niet wat zijn volgende stap wordt. “Het is een drukke tijd, hopelijk komt er iets moois op mijn pad. Ik weet nog niet of dat in Denemarken is of ergens anders. We zullen zien.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Van Bladeren over stap naar Silkeborg IF: „Ik zie dit als een nieuwe start’’

POPULAIRE BERICHTEN