Warmunda is bezig aan een slechte reeks. De ploeg van trainer Alan Campfens wist ook op bezoek bij koploper Nicolaas Boys niet tot winst te komen. De Warmonders konden in de eerste helft nog mee, maar gingen er uiteindelijk keihard van af (5-1). Daarmee werd een roerige week afgesloten door de club, die in de toekomst misschien niet meer op de zondag wil gaan uitkomen. 

,,We begonnen echt dramatisch”, begint de doelman van Warmunda, Arthur van Dam, aan de telefoon. ,,Ik speelde een bal in op onze linksback en kreeg die weer terug. De bal stuiterde wat op en ik wilde hem lang spelen. Ik raakte ‘m verkeerd en daardoor kwam de bal voor de voeten van de tegenstander, die hem zo kon binnentikken.”

Campfens en zijn mannen kregen even later ook de 2-0 te verwerken. Een hoekschop werd afgeslagen, maar kon opnieuw worden ingebracht. Van dichtbij kon de thuisploeg de bal binnentikken: 2-0. Door een pegel van zo’n dertig meter van rechtsback Koen Mastenmaker kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd: 2-1.

,,Als ik met hem sprak was het een aardige gozer.”

Roerig
,,Door die goal kregen we vertrouwen voor de tweede helft. We bleven ook keihard werken en deden goed mee. In de tweede helft kregen we alleen snel de 3-1 te verwerken en daarna was het klaar. Toen vielen de 4-1 en 5-1 ook snel achter elkaar. Volgens mij verloren we thuis ook met aardige cijfers van Nicolaas Boys. Toen stonden we na tien minuten al met 0-3 achter.”

Niet alleen de verliespartij was negatief voor de ploeg. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Selmo Kurbegovic uit de selectie werd gezet door de technische staf. Volgens Van Dam werd de aanvaller in het veld zeker gemist. ,,Hij kan heel goed voetballen. Met een actie kan hij een goal maken of een kans creëren. De sfeer in het team is gewoon prima. We gaan er nog steeds vol voor met z’n allen. Ik heb niet veel met Selmo gesproken, omdat ik niet veel met hem omging. Dus ik kan alleen over mezelf praten. Als ik met hem sprak was het een aardige gozer.”

Dipje
Warmunda is aan een slechte serie bezig en daardoor behoorlijk gezakt op de ranglijst. De ploeg staat nu op de elfde plek met negentien punten. De ploeg moet nog oppassen voor degradatie, maar volgens de doelman van de Warmonders moet daar niet teveel waarde aan worden gehecht. ,,Na ASC zijn we in een dip terecht gekomen. We verloren van twee directe tegenstanders en daardoor zakten we op de ranglijst.”

Ook het systeem van Campfens was de laatste weken onderwerp van gesprek. De ploeg begon de competitie in een 4-3-3-formatie, maar schakelde de laatste weken over naar een 4-4-2-systeem. ,,Als je niet goed speelt, dan maakt het ook niet uit welk systeem je speelt. We begonnen tegen Nicolaas Boys met 4-4-2, maar gingen over naar 4-3-3. We hebben terecht verloren op basis van de tweede helft.”

Zaterdag
Tot slot ging Van Dam nog in op de situatie waarin de club zich begeeft. Leidenamateurvoetbal wist maandagochtend te melden dat het bestuur erover nadenkt om over te stappen van de zondag naar de zaterdag. ,,Ik weet dat het bestuur daarover aan het nadenken is. Of het daadwerkelijk gaat gebeuren, weten wij in de selectie nog niet. Ik denk dat het bestuur het ook nog niet weet.”

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Weggestuurde Kurbegovic: ,,Dan houdt het op”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)