"banner

,,Het gevoel bij de club Hillegom was gewoon goed”, zegt Dalian van Damme over zijn overstap naar de eersteklasser. De verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, is in zijn nopjes wat betreft zijn overstap naar de Bollenstreek. Dit seizoen speelt hij nog bij competitiegenoot Legmeervogels waar hij vaker op de bank zit dan hem lief is. Komend seizoen gaat hij voor de vacature die nog openstaat in de achterhoede en wilt hij zich bewijzen bij de Hillegommers. 

Een kind van de club. Zo kunnen we Van Damme wel noemen, als het gaat om de huidige vereniging waar hij actief is. Zijn vader is al zo’n 24 jaar betrokken bij Legmeervogels en ook de verdediger is kind aan huis bij de club uit Uithoorn. ,,Je kan wel zeggen dat dat mijn club is. Afgelopen zomer was ik ook al dichtbij een overstap naar Hillegom, maar toen koos ik om terug te keren in Uithoorn.”

Vacature
Op het verlanglijstje stond hij dus al van Hillegom. Mede door het stoppen van aanvoerder en icoon van de club Frank de Groot is zijn overgang in een stroomversnelling terecht gekomen. ,,Ik heb met de trainer gezeten en ik ken hem al een langere tijd. Bij Legmeervogels heb ik met hem gewerkt en zo zijn wij ook in contact gekomen.”

,,Ik heb gehoord dat er iemand binnen de selectie van de club stopt”, gaat Van Damme verder. ,,Ik ben zelf een speler die het liefst als linker centrale verdediger of linksback speelt. Ik kan eventueel ook op het middenveld spelen, maar dan wel kort voor de verdediging. Ik ben iemand die graag de bal heeft en die daardoor oplossingen op het veld zoekt.”

,,Ik ben iemand die het gewend is om voor een club van het dorp te spelen.”

Net zoals meerdere bezoekers van de club kreeg ook de oud-speler van Ajax (amateurs) direct een goed gevoel bij de blauw-witten. ,,Dat complex is schitterend en alles is goed verzorgd. Ik ben er als speler een paar keer geweest en daar heb ik goede herinneringen aan over gehouden. De kleedkamers zien er goed uit en de mensen op de club zijn vriendelijk. Een warme vereniging waar ik me al snel thuis voelde.”

Speeltijd
Van Damme komt met een duidelijk doel naar de Bollenstreek. In het verleden kwam hij uit voor de amateurtak van Ajax en dus voor Legmeervogels. Bij beide clubs had hij het goed naar zijn zin, maar waren er verschillende redenen waardoor hij niet aan spelen toe kwam.

,,Ik kwam als A-junior over naar Ajax en begon daar heel goed. In het begin maakte ik veel minuten, maar toen raakte ik geblesseerd. Daarom koos ik ervoor om terug te keren bij mijn oude club. Ook daar begon ik goed, maar uiteindelijk heb ik het afgelopen jaar weinig gespeeld bij Legmeervogels.”

,,Ik kijk er in ieder geval naar uit om voor Hillegom te spelen. Ik ben iemand die het gewend is om voor een club van het dorp te spelen. Op donderdag na de trainingen een drankje doen, vind ik bijvoorbeeld heel normaal. Ik woon zelf in Badhoevedorp, dus de afstand zal geen probleem zijn. Ik heb er zin in.”

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘‘Nieuw Ter Specke’ weer een stap dichterbij voor FC Lisse


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude