Afgelopen woensdag kwam vanaf ’t Duyfrak het verontrustende bericht dat Bas van Delft dinsdagavond een hartstilstand had gekregen op de training. Door adequaat handelen van omstanders liep het uiteindelijk gelukkig goed af, zo vertelde Valken ’68-trainer Derek van der Plas al. “Gelukkig ging Bas bij kennis de ambulance in. Met dank aan deze helden, want dat zijn het.”

Van der Plas liet weten dat Van Delft het naar omstandigheden goed maakt. “Bas ligt nog wel aan de hartbewaking, maar de meeste slangetjes zijn alweer van hem af. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er met hem aan de hand is. Maar het lijkt erop dat het met een sisser is afgelopen. We hopen hem snel weer te zien.”’

Van Delft komt bij de collega’s van LAV nu ook kort aan het woord. “Het gaat nu goed met me, maar het had ook anders kunnen zijn. Ik ben echt super dankbaar voor de manier waarop de gasten op het veld dit hebben opgepakt. Dit zijn echte toppers. Ik was gelukkig vrij snel weer bij kennis en heb voor nu geen schade voor zover ik weet, echt ook door hoe snel het is gegaan dinsdagavond en woensdag.”

Klik hier om naar het volledige bericht op LAV te gaan.

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: Valken ’68-speler succesvol gereanimeerd op trainingsveld na hartstilstand

POPULAIRE BERICHTEN