Waar het voetbal alweer vanaf halverwege oktober stil kwam te liggen, ging de jacht op de handtekeningen in de top van het amateurvoetbal voor het verlengen van een contract inmiddels onverminderd door. Iets wat ook Mike van den Ban tegenkwam bij IJsselmeervogels. Maar waar  andere medespelers om hem heen wel een contract kregen aangeboden, kreeg de 29-jarige voetballer te horen dat hij nog tot april moest wachten op een eventueel nieuw contractvoorstel. „Dat duurt me gewoon te lang en daarom kies ik voor mezelf’’, vertelt de veelzijdige speler over zijn besluit om de club uit Bunschoten-Spakenburg na dit seizoen de rug toe te keren.

Het is niet zo dat Van den Ban het niet naar zijn zin heeft bij IJsselmeervogels. Integendeel zelfs. De ex-speler van Katwijk staat ook in drie van de vijf competitiewedstrijden in de basis en weet daarin ook één keer het net te vinden. De andere twee competitieduels is hij geblesseerd. Toch weet hij klaarblijkelijk de TC van de club uit Bunschoten-Spakenburg niet goed genoeg te overtuigen voor een nieuw contractvoorstel. 

„Daarom heb ik er ook een dubbel gevoel over’’, baalt Van den Ban. „Het is echt een mooie club en ik ben naar IJsselmeervogels gekomen om in de top van de Tweede Divisie actief te zijn, de derby tegen Spakenburg te spelen en de ambiance mee te maken. Ik heb de club nooit leren kennen hoe die is.’’

„Aan de ene kant snap ik het ook allemaal wel. Er is een nieuwe TC bij de club en die vaart misschien een andere koers. Zij hebben natuurlijk een stuk minder budget te besteden door de tijd waarin we leven. Maar tegelijkertijd denk ik: het is volgens mij niet mijn eerste seizoen in de Tweede Divisie.’’

„Zij wilden mij eigenlijk al een aantal jaar hebben’’

Daarom kiest de aanvallende middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, uiteindelijk voor zichzelf. Er trekken meerdere clubs aan Van den Ban, maar uiteindelijk valt de keuze van de 29-jarige voetballer uit Haarlem voor Quick Boys en dat is niet toevallig. De Katwijkers zoeken nog een aanvallende middenvelder met veel diepgang en scorend vermogen. Datgeen dat de 29-jarige speler nou juist in zijn bagage heeft zitten. 

„Zij wilden mij eigenlijk al een aantal jaar hebben’’, bekent de Haarlemmer. „Vorig seizoen heb ik ze meteen afgezegd, want ik vind het niet netjes om direct van Katwijk naar Quick Boys te gaan. Daar moet voor mij wel een club tussen zitten.’’

De middenvelder was het vorig seizoen niet eens met het voorstel wat hem werd gedaan bij Katwijk en vertrok uiteindelijk bij de oranjehemden. Daarom gaan de gedachten toch nog even terug naar dat moment. Trekt Van den Ban nu een beetje een lange vinger naar de club waarmee hij in 2018 kampioen werd? 

„Nee, helemaal niet. Iedereen die mij kent, weet dat ik zo niet in elkaar steek. Quick Boys is ook gewoon een fantastische club. Daarnaast voel ik veel waardering uit de gesprekken die ik met de TC en de trainer heb gevoerd. Ze willen nu doorstoten naar de top vijf van de Tweede Divisie en die ambitie spreekt mij aan.’’

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Teylingen heeft ook de rest van de technische staf rond


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN