Danny van den Meiracker verruilt Quick Boys per direct voor IJssemeervogels. De ervaren spits heeft op de Westmaat voor een halfjaar getekend, zo is zaterdag bekendgemaakt.

Van den Meiracker moet IJsselmeervogels in zijn laatste maanden als topamateurvoetballer naar de Tweede Divisie helpen. De Rooien zijn de huidige koploper van de Derde Divisie A en hopen binnen een jaar terug te keren op het hoogste amateurniveau.

Na dit seizoen ‘mooi geweest’
De 34-jarige Van den Meiracker kondigde eerder al aan dat hij na dit seizoen stopt. “Het is definitief”, bevestigde hij in november tegen VIDB. “Ik dien dit contract nog uit en daarna is het mooi geweest. Nog een paar jaar door gaat niet lukken. In fysiek opzicht niet, maar vooral vanwege de thuissituatie. Ik ben soms op trainingsdagen om kwart over vijf thuis en moet dan om tien over half zes weer weg.”

Daarnaast verhuist Van den Meiracker naar het oosten van het land. “De verhuizing naar Zwolle gaat me denk toch opbreken als ik blijf”, vertelt hij in een videoboodschap op de Quick Boys-kanalen. “Ik heb er voor gekozen om nog een halfjaar voor IJsselmeervogels te gaan voetballen. Ik hoop dat jullie die keuze begrijpen.”

Prima stats 
In totaal was Van den Meiracker anderhalf seizoen op Nieuw Zuid actief. In zijn eerste jaar speelde hij nagenoeg alles onder Edwin Grünholz. Onder diens opvolger Thomas Duivenvoorden was er beduidend minder speeltijd voor Van den Meiracker, hoewel hij de laatste maanden vaker in de startende elf verscheen. Op bezoek bij Scheveningen (0-5) speelde de aanvaller nog 71 minuten mee. Met 25 goals in 42 wedstrijden kan Van den Meiracker niettemin prima cijfers overleggen in Katwijkse dienst.

De rechtspoot speelde eerder bij IJsselmeervogels tussen 2018 en 2022. Daarnaast staan ook Spakenburg, FC Oss en NEC op zijn voetbalcv.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Van den Meiracker kijkt uit naar clash met oude liefde Spakenburg en goede bekende Chris de Graaf

POPULAIRE BERICHTEN