Voor Danny van den Meiracker blijven krachtmetingen met Spakenburg altijd speciaal. De 34-jarige spits vestigde op de blauwe kant van de Westmaat zijn naam als topamateurvoetballer en speelde er bovendien nog samen met Chris de Graaf, de huidige trainer van de Blauwen. Van den Meiracker is dan ook vastberaden Spakenburg zaterdagmiddag op Nieuw Zuid punten afhandig te maken.

In het voetbalgekke Spakenburg komt elke week de online Talkshow ‘Los, Buutespel’ uit. Daarin worden de verrichtingen van de drie lokale clubs besproken en zei men midweeks vanuit Spakenburgs perspectief de aanwezigheid van Van den Meiracker toch wel te vrezen.

“We weten allemaal dat bij Quick Boys Danny van den Meiracker speelt. Die kan het wel eens goed op zijn heupen hebben als hij tegen zijn oude club moet. Het zal nog een hele klus worden om hem in bedwang te houden”, zo stelde Spakenburg-vrijwilliger Willem van Veluw.

‘Het is altijd leuk om tegen je oude club te spelen. Spakenburg is toch de club waar ik groot ben geworden in het amateurvoetbal.’

Van den Meiracker had de uitspraak niet meegekregen, maar moet grijnzen als hij er mee wordt geconfronteerd. “Ik denk niet dat ze speciaal bang voor mij zijn”, vertelt hij desgevraagd. “Wel is het zo dat Spakenburg vaak oud-spitsen tegenover zich krijgt die altijd tegen ze scoren. Neem Ignacio, die heeft er in tien wedstrijden tegen Spakenburg geloof ik wel of een stuk of 35 ingeschoten. En zo zijn er nog wel een paar. Ik denk dat de bangheid vooral daarin zit.”

Aan – of afhaken
Zelf kijkt Van den Meiracker vooral uit naar het treffen met de koploper. “Het is altijd leuk om tegen je oude club te spelen. Spakenburg is toch de club waar ik groot ben geworden in het amateurvoetbal. Het is een mooi affiche en het wordt spannend. Bij winst doen we echt helemaal mee en bij verlies haken we af. In dat laatste geval zou het verschil elf punten worden. Dat is niet onoverbrugbaar, maar wel heel veel.”

De huidige trainer van Spakenburg, Chris de Graaf, is een goede bekende van Van den Meiracker. “Ik ken hem eigenlijk al mijn hele leven. Chris was één van de beste vrienden van mijn broer en kwam vaak bij ons over de vloer. Toen ik net bij de selectie kwam, heb ik ook nog met hem gespeeld. Dat waren vooral wedstrijden in het tweede.”

En dan lachend op de vraag of De Graaf een beetje talent had. “Ik denk dat hij als trainer beter is dan als speler.”

Van den Meiracker vindt het knap hoe De Graaf momenteel met Spakenburg presteert: diens ploeg won al negen competitieduels op rij. “Hij doet het hartstikke goed, al kunnen we ook vaststellen dat hij een prima selectie heeft.”

‘Beste selectie van Tweede Divisie’
De spelersgroep van Spakenburg is volgens hem op papier de beste van de Betnations Divisie. “Ja, daarover is volgens mij geen enkele twijfel mogelijk”, stelt hij. “Ze hebben veel goede spelers en spelen goed voetbal. Ik ben benieuwd of ze het vol kunnen blijven houden. Het is nog een heel eind richting het slot van het seizoen.”

Voor Van den Meiracker verloopt het seizoen qua speelminuten nog niet geweldig, al is hij zelf niet ontevreden. “Ik ben aan het begin van het seizoen een tijdje geblesseerd geweest. Toen ik net weer begon te spelen, speelde mijn kuit op. Dat was wel jammer. Toch ben ik best tevreden over hoe het gaat. Ik ben nu weer fit en probeer zoveel mogelijk minuten te maken.”

Hoewel zijn rol kleiner is dan vorig seizoen – toen hij indien fit alles speelde – slaat Van den Meiracker zijn kop niet in de wind. “Het is anders en iets dat ik niet ben gewend, maar de trainer is er eerlijk en open over. Dan kan ik me er wel in vinden.”

‘Ik ben er niet trots op, maar het verleden heeft wel uitgewezen dat ik er niet van gediend ben als er spelletjes worden gespeeld.’

Van den Meiracker heeft de reputatie geen makkelijke jongen te zijn, maar botste eerder vooral met trainers die hem niet eerlijk behandelden. “Ik ben er niet trots op, maar het verleden heeft wel uitgewezen dat ik er niet van gediend ben als er spelletjes worden gespeeld. Dat moet je bij mij niet doen, daar hou ik niet van.”

Van den Meiracker is de enige van origine centrumspits in de selectie van Quick Boys, maar zag dat middenvelders Levi van Duijn en later Nick Broekhuizen in de beginfase van het seizoen voorrang in de punt kregen. “Daar heb ik het met de trainer ook over gehad, daar was ik natuurlijk niet blij mee. Maar hij had er zijn redenen voor en ik kon dat aan de ene kant ook wel begrijpen.”

Afgelopen weekend begon Van den Meiracker voor de tweede keer dit seizoen en voor het eerst in competitieverband in de basis. Op bezoek bij Kozakken Boys opende hij de score en plaveide hij de weg voor een uiteindelijke 1-2-zege. In Werkendam kwam een plekje voor Van den Meiracker vrij omdat Ravelino Junte niet fit was. Daardoor week Broekhuizen uit naar rechts.

Basisplaats tegen Spakenburg?
Verwacht Van den Meiracker tegen Spakenburg te spelen? “Dat is lastig te zeggen. De trainer zei dinsdagavond wel dat hij voor een aantal heel lastige keuzes stond. Ik scoorde ook en aan de ene kant ben ik van mening dat je een winnend team niet moet veranderen. Aan de andere kant hebben andere jongens het eerder dit seizoen ook heel goed gedaan. Uiteraard ben ik teleurgesteld als ik niet speel, maar we hebben een goede selectie en het is aan de trainer om daarin keuzes te maken.”

Hoe dan ook is Van den Meiracker bezig aan zijn laatste seizoen in de top van het amateurvoetbal. Hij kondigde dat vorig seizoen al aan en bevestigt zijn naderende afscheid nu opnieuw.

“Het is definitief. Ik dien dit contract nog uit en daarna is het mooi geweest. Nog een paar jaar door gaat niet lukken. In fysiek opzicht niet, maar vooral vanwege de thuissituatie. Ik ben soms op trainingsdagen om kwart over vijf thuis en moet dan om tien over half zes weer weg. Gelukkig heb ik een vrouw die meedenkt, maar het begon aan mij te vreten. Ik wil de kinderen vaker en regelmatiger zien.”

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: Van den Meiracker belangrijk tijdens eerste basisplaats: ‘We moesten winnen’
Check ook: Van den Meiracker onder de indruk van Nieuw Zuid, maar baalt dat Quick Boys niet in titelrace zit

POPULAIRE BERICHTEN