Jeanet van der Laan is nu officieel in de race om voorzitter van de KNVB te worden. De Lissenaar heeft de tien benodigde handtekeningen binnen om zich eind mei op de bondsvergadering te mogen presenteren, zo laat ze weten via het social media-platform X.

“Mooi, de 10 ondersteuningshandtekeningen zijn binnen! Dat betekent dat ik nu officieel verkozen kan worden als bondsvoorzitter. Voetbal is van en voor iedereen: met sterke amateurclubs die het hart van de samenleving zijn en met competitief betaald voetbal dat toppers voortbrengt”, reageert Van der Laan.

De 44-jarige Van der Laan gaat in ieder geval de strijd aan met Frank Paauw, die vanuit de KNVB werd voorgedragen. Een andere kandidaat, Hans Nijland, is naar eigen zeggen ‘hard op weg’ om de tien stemmen binnen te halen.

Van der Laan maakte op 26 maart haar kandidatuur bekend in het radioprogramma Langs de Lijn. “Het lijkt mij echt één van de mooiste banen van het land. Wel een heel ingewikkelde baan, je moet als bondsvoorzitter toch samenhang proberen te creëren tussen het betaalde voetbal en het amateurvoetbal. Ik denk dat ik daarvoor bepaalde kwaliteiten en ervaring inbreng.”

Meervoudig landskampioen
Van der Laan is 29-voudig international. Ze was ooit bij FC Lisse het eerste meisje dat bij de jongens mee mocht voetballen. Later was ze ook actief voor Ter Leede, waarmee ze meerdere keren landskampioen werd. De laatste jaren maakte Van der Laan naam in de landelijke politiek.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Jeanet van der Laan wil voorzitter van de KNVB worden

POPULAIRE BERICHTEN