Erwin van der Lugt stopt bij vv Katwijk. De IJmuidenaar kreeg van de clubleiding het aanbod om onder de nieuwe coach Dick Schreuder assistent te blijven, maar zag daarvan af. Van der Lugt mist draagvlak in de spelersgroep, vertelt hij zaterdag in het Leidsch Dagblad. ,,We hebben geen zin om ons nog een seizoen aan elkaar te ergeren.”

Als een gedeelte van de spelersgroep het niet ziet zitten, is het voor mij heel makkelijk. Ik moet wel het gevoel hebben dat zij blij zijn met mijn aanwezigheid”, vervolgt Van der Lugt in het LD.

In de regionale krant vertelt Joost Leonard dat vooral het oudere deel van de spelersgroep een vervolg niet zag zitten. ,,Wij willen in het nieuwe seizoen op nul beginnen”, vertelt de spits. ,,Als er dan een assistent van vorig jaar bij is, die van sommige jongens weet hoe ze in elkaar zitten, maakt dat het lastig. Als iedereen tevreden over hem geweest was, zou het misschien anders zijn.”

Van der Lugt was twee seizoenen assistent van Cees Bruinink, die technisch directeur wordt. In het eerste seizoen werd de landstitel gepakt. Afgelopen seizoen degradeerde Katwijk uit de Topklasse. Van der Lugt was als speler actief bij FC Lisse, SV Huizen, IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys.

 

POPULAIRE BERICHTEN