Er is FC Lisse tot op heden weinig bespaard gebleven in haar strijd om klassebehoud van de Tweede Divisie. De bewoners van Ter Specke zagen afgelopen zomer een leegtocht van ervaren spelers, leiders in de kleedkamer en een onverwacht vertrek van trainer Raymond Bronkhorst. Richard van Heulen, gepokt en gemazeld in Lisse, stak zijn nek uit en nam het stokje van Bronkhorst over, maar kwam behoudens een bekerzege tegen Blauw Geel ’38 niet tot veel resultaten.

Het leidde tot het vertrek van Van Heulen, waardoor Maxim van der Meer en zijn teamgenoten begin van deze week geconfronteerd werden met een nieuwe trainer; Sjaak Polak. De nieuwe eindverantwoordelijke – de voormalige verdediger van onder meer Sparta, ADO Den Haag en FC Twente – is een grote onbekende voor de aanvaller van FC Lisse, die zich de laatste weken regelmatig mocht laten zien. Zal dat ook zo zijn op Nieuw Zuid komende zaterdag tegen Quick Boys?

  • Je bent enkele jaren terug overgekomen van eersteklasser SDZ. Met welk vooruitzicht ben je het seizoen 2022/2023 ingegaan?

“Het was mij bij aanvang van dat seizoen duidelijk dat Enzo Stroo eerste spits zou zijn en ik zou proberen het verschil vanuit de Eerste Klasse naar de Tweede Divisie moest zien te overbruggen. Dat kon maar op één manier. Hard werken en mij laten zien als ik de kans zou krijgen.”

  • Mede door een blessure van Enzo Stroo ben je de laatste weken aan een leuke serie wedstrijden toegekomen. Heeft dat je verder geholpen?

“Laat ik vooropstellen dat Enzo en ik uitstekend met elkaar overweg kunnen en dat ik hem deze blessure ook zeker niet gun. Maar oke: Enzo kon dus een aantal weken niet spelen. Natuurlijk hebben we dan ook nog Rowdy van der Putten, maar Richard van Heulen gunde mij veel speelminuten. Ik heb daar het gevoel aan overgehouden dat ik dichter bij de basis zit.”

  • Beschouw je de exit van Van Heulen nu ook als in je nadeel?

“Daar kan ik niets over zeggen. Enzo is weer in training en zal ergens in november weer volledig fit zijn. Het valt niet te zeggen of hij dan automatisch weer eerste spits zal zijn. Die keuze was dan weer aan van Heulen en nu dus aan de nieuwe trainer.”

  • Ondertussen staat zaterdag de derby bij Quick Boys op de rol. Wat moeten we daar van FC Lisse verwachten?

“Dat is lastig te zeggen. Maar op voorhand zeg ik: natuurlijk hebben we kans bij Quick Boys. Voetbal blijft altijd een spel vol verrassingen.”

  • Ken je Polak?

“Nee totaal niet. Natuurlijk kun je veel vinden op internet, maar ik heb nog geen idee met wat voor persoon ik van doen krijg. Dat zal de komende weken wel duidelijker worden.”

  • Die eerste goal van dit seizoen tegen Sparta smaakt naar meer?

“Het zou mooi zijn als ik een goal zou maken die ook punten voor Lisse opleveren. Zeker als dat in de derby van zaterdag zou gebeuren.”

Tekst: Theo Uphus
Foto: FC Lisse

Lees ook: Sjaak Polak nieuwe trainer van FC Lisse


POPULAIRE BERICHTEN