Daniek van der Meer gaat volgend seizoen aan de slag bij Voorschoten ’97. De eersteklasser heeft zijn komst via de eigen kanalen aangekondigd.

Van der Meer is momenteel clubloos: aan het begin van dit kalenderjaar leverde hij zijn tas in bij FC Lisse uit onvrede over de gang van een aantal zaken. De middenvelder miste onder meer een stukje begeleiding, zo vertelde hij in een interview met VIDB.

“Er is voor jonge spelers bij de selectie te weinig persoonlijke aandacht geweest. Ik kwam bij de selectie op mijn achttiende en vanaf dat moment was het eigenlijk min of meer: zoek het maar uit. Er is door de trainers amper gevraagd hoe het ging of geprobeerd mij op mijn plek te laten voelen. Dat laatste heb ik in de jeugd wel altijd gehad. Jammer, want er is als jeugdspeler veel tijd en energie in jou gestoken en vervolgens sluit bij je het eerste aan en word je nauwelijks gezien. Dat gevoel hadden meerdere jonge spelers althans.”

Van der Meer werd met FC Lisse in mei 2022 kampioen van de Derde Divisie. Eenmaal op het hoogste amateurniveau vertroebelde zijn uitzicht op speeltijd en kwam hij nauwelijks meer aan bod in de hoofdmacht.

Verhuizen
De 20-jarige Van der Meer toont zich nu content met het vooruitzicht om op Adegeest te gaan spelen. “Voor mijn eigen ontwikkeling is het goed om elke week op een mooi niveau te spelen en bij Voorschoten’97 liggen die kansen. De eerste gesprekken met de staf en trainer voelde goed en de plannen spreken mij erg aan. Ook wil ik gaan verhuizen naar Leiden. Voorschoten ‘97 is dan goed te combineren met school en werk.”

Voorschoten ’97 is competitiegenoot van Valken ’68 en staat momenteel zesde in 1D.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Daniek van der Meer per direct gestopt bij FC Lisse: ‘Kostte me alleen energie’
Check ook: FC Lisse-doelman De Groot keert terug bij vierdedivisionist

POPULAIRE BERICHTEN