Daniek van der Meer is geen speler van FC Lisse meer. De middenvelder leverde onlangs zijn tas in uit onvrede over de gang van een aantal zaken op Ter Specke. “Daardoor kostte het meer energie dan het me energie opleverde.”

Begrijp Van der Meer niet verkeerd. Zijn vertrek op Ter Specke doet niets af aan zijn gevoel voor de tweededivisionist. Hij is dankbaar voor de kansen die hem zijn geboden en beschouwt FC Lisse nog steeds als een warme familieclub. Alleen zijn er in de afsprakensfeer zaken niet nagekomen, waardoor Van der Meer besloot de eer aan zichzelf te houden.

‘Er is voor jonge spelers bij de selectie te weinig persoonlijke aandacht geweest. Ik kwam bij de selectie op mijn achttiende en vanaf dat moment was het eigenlijk min of meer: zoek het maar uit.’

De voormalig jeugdspeler van DOSR wil liever niet de vuile was buiten hangen, maar geeft desgevraagd aan dat er onder meer amper enkele vorm van begeleiding voor hem is geweest. “Toen ik net bij de selectie kwam, werden we kampioen van de Derde Divisie. Ik had daar nog een leuk aandeel in en eigenlijk was alles perfect. Het klopte gewoon.”

Schoen wringt
In tijden van goede prestaties komen zaken die minder goed verlopen niet zo snel aan de oppervlakte. De afgelopen anderhalf jaar begon de schoen echter steeds meer te wringen bij Van der Meer.

“Er is voor jonge spelers bij de selectie te weinig persoonlijke aandacht geweest. Ik kwam bij de selectie op mijn achttiende en vanaf dat moment was het eigenlijk min of meer: zoek het maar uit. Er is door de trainers amper gevraagd hoe het ging of geprobeerd mij op mijn plek te laten voelen. Dat laatste heb ik in de jeugd wel altijd gehad. Jammer, want er is als jeugdspeler veel tijd en energie in jou gestoken en vervolgens sluit bij je het eerste aan en word je nauwelijks gezien. Dat gevoel hadden meerdere jonge spelers althans.”

De 20-jarige Van der Meer kaartte de situatie meerdere keren aan, maar zonder resultaat. Uiteindelijk druppelde de emmer over en besloot hij per direct te stoppen, hoe moeilijk die beslissing ook was. “FC Lisse is toch een beetje mijn cluppie geworden: ik ben er op mijn veertiende gekomen en heb er mooie jaren gekend. Maar je moet wel op je plek zitten en plezier en energie uit het voetbal halen. Dat was bij mij niet het geval. Daarom heb ik besloten niet nog een halfjaar vier keer in de week met tegenzin naar Lisse te rijden.”

Reactie Winter
Namens FC Lisse reageert technisch manager Kevin Winter. “Ik denk dat de waarheid ergens in het midden ligt. Dit vind ik een rol voor de trainers, ik heb het daarom bij hun neergelegd. Die hebben echt wel met hem gepraat, ik geloof niet dat hij al die tijd aan zijn lot is overgelaten. Daarnaast kun je zelf ook naar een trainer toelopen, toch? Het is ook een beetje de situatie. Of je vierde staat met veertig punten, of zoals ons onderaan bungelt. Dan kan ik me voorstellen dat als je trainer iets meer de focus legt op jongens die er direct staan. Ik vind het jammer hoe het gelopen is, want ik vond het een leuk ventje.”

Van der Meer heeft de focus nu op de toekomst gericht en hoopt spoedig een mooie club op niveau te vinden.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: FC Lisse ziet ‘goed fundament’ en verlengt met Polak

POPULAIRE BERICHTEN