Half oktober baarde Erwin van der Nagel opzien met een boude uitspraak die inhield dat hij in het beste Valken ’68 ooit speelde. De nodige mensen trokken die woorden in twijfel, want Valken was op dat moment slechts middenmoter. Een halfjaar later blijkt er zeker enige kern van waarheid in de uitspraak van Van der Nagel te zitten. De Valkenburgers verkeren in topvorm en regen zaterdag ook Zevenhoven (2-0) aan de zegekar.

,,Mooi hè?”, reageert aanvoerder Van der Nagel. ,,Het gaat mij er helemaal niet om dat ik mijn gelijk wil halen, maar ik wist toen al dat dit er in zit. In de voorbereiding speelden we ook al heel goed, alleen hebben we vervolgens een terugval gehad. Dat is helemaal niet gek als je zeven of acht nieuwe spelers moet inpassen.”

Tegen Zevenhoven was Valken ’68 extra alert. Die ploeg had vorige week van koploper HVC ’10 gewonnen. ,,Het was lekker dat dat gebeurde. We liepen door dat resultaat in op HVC en wisten ook dat we scherp moesten zijn.”

Bij rust leidde Valken ’68 al met 2-0 door twee goals van Mark Kabelaar. Van der Nagel gaf met een lange trap zelf de assist op de 2-0. De doelman zou in de tweede helft nog een keer belangrijk zijn door een strafschop te keren. Al met al sprak Van der Nagel van een verdiende overwinning.

Van der Nagel heeft het idee dat er iets moois gloort voor zijn ploeg. Van de aanvankelijke elf punten achterstand in de winterstop op HVC ’10 zijn er nog drie over. Na een weekeinde rust brengt Valken over twee weken een bezoek aan de koploper. ,,Dat wordt voor ons de wedstrijd van het jaar. Als wij winnen, denk ik dat wij kampioen worden. Dan zullen zij een mentale tik krijgen. Wij zijn een machine die zo langzamerhand op volle toeren begint te draaien.”

Foto: website Valken ’68

POPULAIRE BERICHTEN