Voor Teylingen lijkt het doek definitief te zijn gevallen. De 4-2 nederlaag tegen Concordia, alweer de vijftiende in negentien duels, betekent dat de ploeg van Erwin van der Zee met nog zeven duels te gaan elf punten moet goedmaken op de concurrentie. Een onmogelijke opgave, zo lijkt het.

Toch wil Van der Zee nog niet zover gaan. ,,We zijn pas gedegradeerd als dat daadwerkelijk zo is, maar als je realistisch bent, is het bijna onmogelijk,

Ook tegen Concordia kwamen de bespelers van de Roodemolen snel op achterstand. Binnen een mum van tijd keken de Sassenheimers tegen een 2-0 achterstand aan. De tegendoelpunten waren exemplarisch voor het seizoen dat Teylingen doormaakt. Eerst een eigen doelpunt, vervolgens een verkeerde terugspeelbal waaruit de Delftenaren gevaarlijk konden worden.

Kwaliteit

,,Dat gebeurt weer te snel”, aldus Van der Zee. ,,We krijgen te gemakkelijk tegengoals. We scoren ook wel altijd, maar dat is vaak niet genoeg. Pech kun het je het moeilijk meer noemen. Uiteindelijk is het toch een gebrek aan kwaliteit.”

Toch kreeg Teylingen nog zicht op een goed resultaat. De Sassenheimers kwamen via twee goals van Stephan Assendelft terug tot 2-2. Vlak na rust volgde echter de 3-2 wat de beslissing in de wedstrijd bleek te zijn. Van der Zee: ,,Dat was de doodsteek.”

De oefenmeester wil, mocht het zover komen, met opgeheven hoofd de Tweede Klasse verlaten. ,,We willen met een goed gevoel afsluiten. Dat betekent dat we elke wedstrijd, ook na een eventuele degradatie, zullen aanvatten met een positieve instelling.”

Tekst: Tom van der Wilt

POPULAIRE BERICHTEN