Het was misschien wel dé transferstunt van afgelopen zomer: de overgang van Ricky van Haaren naar Quick Boys. De 29-jarige middenvelder werd ooit bestempeld als groot talent van Feyenoord en speelde in Nederland ook nog voor VVV-Venlo, ADO Den Haag en FC Dordrecht. Maar deze week werd alweer bekend dat de fans van Quick Boys nog voor minimaal 2,5 seizoen kunnen genieten van de Rotterdammer. „Het voelt voor mij op dit moment als de beste keuze’’, vertelt Van Haaren.

Na de nieuwe maatregelen van afgelopen week, waarin aangekondigd werd dat je nog maar met twee mensen samen mag komen, besloot Quick Boys om voorlopig even niet meer te gaan trainen. „In de komende twee weken zijn we inderdaad niet op de club. Hopelijk kunnen we dan 19 november weer een beetje beginnen. Ik heb het schema van de KNVB ook voorbij zien komen. Ach ja, je weet toch niet wat je ervan kan zeggen, want eerst zouden we in december weer gaan beginnen.’’

„Het is gewoon afwachten wanneer we weer kunnen beginnen. Drie keer in de week trainen is natuurlijk al anders voor mij, maar dit is wel een heel groot verschil met wat ik gewend ben’’, lacht Van Haaren.

De geboren Rotterdammer wilde met het verlengen van zijn contract snel de knoop doorhakken. Met het tekenen van een contract bij een grote amateurclub ging de 29-jarige voetballer vanaf dit seizoen ook een beetje beginnen aan een nieuwe fase in zijn leven. 

„Ik hoop hierna nog twee hele mooie seizoenen te beleven en een prijs te pakken’’

„Na een aantal jaar in het buitenland gespeeld te hebben, is het nu wel lekker dat ik weer gewoon Nederlands kan praten tegen iedereen. Ik was weer een beetje toe aan een normaal leven. Ik ben bijvoorbeeld ook begonnen aan een studie wat te maken heeft met vastgoed.’’

Contractverlenging
Dat gewone bestaan wil hij de komende seizoenen op het voetbalveld voortzetten bij Quick Boys. Iets waar hij niet heel lang over na hoefde te denken, ondanks dat de middenvelder eigenlijk pas zes competitiewedstrijden onderweg is met de Katwijkers. 

„We hebben gewoon een hele leuke groep’’, spreekt Van Haaren over het teamgevoel bij de club. „Ik hoop hierna nog twee hele mooie seizoenen te beleven en een prijs te pakken. Dat zou mooi zijn. Dit seizoen zijn we in ieder geval uitstekend gestart.’’

„Ik sluit een terugkeer in het profvoetbal nooit uit, maar voor nu zit ik hier op me plek. Of er dan ook een clausule in mijn contract staat dat ik zo mag vertrekken? Dat niet, maar ik verwacht wel dat ze me makkelijk laten gaan. Dat hebben we in goed overleg besproken.’’

Daarnaast is het niveau van de competitie hem niet tegengevallen. Maar juist datgene waar het amateurvoetbal om bekend staat, de gezelligheid na afloop, heeft Van Haaren nog niet goed kunnen ervaren. „Dat is jammer. Ik heb al wel het een en ander meegemaakt, maar zoiets nog niet. Na de wedstrijd even blijven hangen in de kantine en een praatje maken met de supporters. Dat lijkt me hartstikke leuk, maar dat komt vanzelf wel.’’

Verleden
Zo kan Quick Boys de komende jaren nog veel plezier gaan beleven aan de 29-jarige middenvelder. Tien jaar geleden stond hij nog te boek als groot talent bij Feyenoord en nu speelt hij bij een grote amateurclub. Hoe kijkt hij daar zelf eigenlijk tegenaan? 

„Ik ben niet zo van het terugkijken. Niks valt te voorspellen. Destijds had ik ook niet gedacht dat ik in Roemenië of Polen zou gaan voetballen. Als je alles van tevoren zou weten, dan is het leven helemaal niet leuk. Ik ben nu gelukkig en heb het uitstekend naar mijn zin bij Quick Boys.’’

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Plug en VVSB langer met elkaar door


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN