Mike van Haaster keek met een bijzonder goed gevoel terug op het bezoek van Van Nispen aan Verburch. De Zilkse middenvelder maakte na ruim een maand blessureleed zijn rentree in de hoofdmacht en zag zijn ploeg het degradatietreffen met 6-1 winnen. ,,We waren super dodelijk”, zegt Van Haaster.

,,De trainer had vooraf al gezegd dat als wij vroeg zouden scoren, Verburch het misschien zou laten lopen. Zij gaan volgend seizoen op zaterdag verder, dus staat er voor hen niets meer op het spel.” Scheidend coach Stephan Spruijt werd op zijn wenken bediend. Na twee minuten opende Samir Krupic de score en na een stief kwartiertje stond het al 0-3.

Zelf tekende Van Haaster voor de derde goal. Van Nispen ging onverdroten verder en liep via Max Oostenrijk uit naar 0-4. Vervolgens moest een tegenvaller geïncasseerd worden. Koen van der Linden werd na een halfuur van het veld gestuurd. ,,Dat was eigenlijk geel”, zegt Van Haaster. ,,Maar die overtreding was heel onnodig, bij het strafschopgebied van de tegenstander.”

In ondertal liep Van Nispen via een schitterende aanval, met Krupic als eindstation, nog voor rust uit naar 0-5. In de tweede helft tekende Dennis Meiland voor de 0-6, waarna de thuisploeg nog iets terugdeed.

Van Haaster sprak van een prima resultaat, maar was niet euforisch. ,,We speelden goed en maakten geen knullige fouten, zoals we normaal wel doen. Wel vind ik dat we niet geweldig voetbalden. We hanteerden vooral de lange bal, via de flanken. Op het veld hadden we daar nog een discussie over, dat we meer door het centrum moesten spelen. Ik zou graag zien dat er meer gevoetbald gaat worden.”

Archieffoto: website Van Nispen

POPULAIRE BERICHTEN