Wilfred van Leeuwen was een teleurgesteld man na afloop van het bezoek aan ODIN ’59. Zijn ploeg liet zich verrassen bij de hekkensluiter (1-0) en het stak de VVSB-trainer vooral dat zijn ploeg aanvallend nauwelijks iets had kunnen uitrichten.

In gesprek met VVSB TV werd Van Leeuwen gevraagd of er sprake was geweest van een ‘collectieve offday’.  “Dat weet ik niet. We hadden een plan om vrij snel een goal te forceren. Dan moet je heel veel druk geven en lukte de eerste helft slecht omdat we in elke linie niet doorstapten. Dan krijg je moeilijk grip op een tegenstander en zeker op een tegenstander die voor de katse viool speelt. Die doen natuurlijk wat ze willen en dan moet je zeker de eerste helft wel wat mannelijker je duels winnen.”

Volgens Van Leeuwen was er geen sprake van onderschatting. “We hebben deze week drie keer hartstikke goed getraind, de intentie was op zich prima. Ik heb wel in de rust gezegd: ‘Als iets niet lukt, moet je niet gefrustreerd raken, je kop verliezen en denken dat het allemaal niet meer goedkomt’. Uiteindelijk had ik al voorspeld dat rond minuut zeventig het kaarsje bij hun uit zou gaan en dat ging het ook. Dan moet je alleen wel het verschil maken.”

Geen concreet doelgevaar
ODIN ’59 kwam na 67 minuten spelen op voorsprong en tot onvrede van Van Leeuwen kon de opgelopen schade niet meer worden gerepareerd. “Zij staan op gegeven moment met tien man achter de bal op de eigen zestien. Dan moet de bal snel van links naar rechts.”

“Mounir (Mounji) heeft natuurlijk zo’n 125 duizend keer de bal gehad. Gyliano (van Velzen) aan de andere kant en Thomas (Schaap) op gegeven moment ook. Dan moet daar wat vandaan komen. Verder heb je Guus (Verver) heel de wedstrijd niet gezien. Als je in de eindfase komt, moeten dingen goed zijn. Er moet een bal op de goal en dat is niet gelukt.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: FC Rijnvogels haalt uit op de Kooltuin, VVSB zet zichzelf te kijk

POPULAIRE BERICHTEN