tom bijen rijnvogels ter leede

FC Rijnvogels heeft zaterdag de eerste overwinning onder Stefan Roodakkers geboekt. De Katwijkers klopten Kampong op de Kooltuin met 5-2. Competitiegenoot VVSB zette zichzelf te kijk bij hekkensluiter ODIN ’59.

FC Rijnvogels deed al vroeg in de wedstrijd zaken. De thuisploeg leidde na negentien minuten al met 2-0 door goals van Tom Bijen en Maarten Reyneveld. In een eerste helft die FC Rijnvogels domineerde bleef het daar wel bij.

Kort na rust maakte Alljereau Mercera een fraaie 3-0 en zouden daarna Bijen (de 4-1) en Reyneveld (5-2) nog hun tweede doelpunt produceren. Voor Kampong was Jort de Zeeuw tweemaal trefzeker.

De bezoekers eindigden wel met tien man na een rode kaart voor Robin Boots na een flinke charge op Dennis Bakker. Laatstgenoemde viel daarbij uit. Dat was een smetje op een verder positieve middag voor FC Rijnvogels.

VVSB laat zich verrassen
Reden tot vreugde was er niet bij VVSB, dat zich liet verrassen door ODIN ’59. De Noord-Hollanders wonnen met 1-0 en boekten pas hun derde driepunter van het seizoen. Extra pijnlijk was dat het eerder dit seizoen in Noordwijkerhout nog 5-0 voor de paarsgelen was geworden.

VVSB kende wel een goede fase na rust en maakte jacht op de openingstreffer. Die viel echter halverwege de tweede helft aan de overzijde, via Elton Kusi. De opgelopen schade kon VVSB niet meer repareren.

FC Rijnvogels – Kampong 5-2 (2-0)
Goals: Tom Bijen (2), Maarten Reyneveld (2), Alljereau Mercera

ODIN ’59 – VVSB 1-0 (0-0)

Archieffoto: EWLOnline

Check ook: Rauws langer in Noordwijkerhoutse dienst