Met nog twee speelronden te gaan, snakken veel regioclubs naar de winterstop. Vooral om de wonden te likken van een zwakke seizoenshelft. Vier regioclubs op de laatste vier plaatsen in de zaterdagse Topklasse. Een raar en onwerkelijk gezicht. Het is echter de harde realiteit. Het zal ook tot de winterstop waarschijnlijk zo blijven.

In de zaterdagse Topklasse spelen alle clubs, op Katwijk na, een uitwedstrijd. We beginnen dan ook met Katwijk. De ploeg van Cees Bruinink treedt op de eigen Krom aan tegen HHC Hardenberg. De vraag die bij iedereen rijst is natuurlijk of de landskampioen de weg omhoog kan inzetten. Na het debacle van vorige week tegen Noordwijk (2-1 verlies) staat de ploeg laatste.

Midweeks kregen de oranjehemden echter een boost, toen zo’n vijfhonderd supporters zich op De Krom hadden verzameld  om hun favorieten een hart onder de riem te steken. Makkelijk zal het tegen HHC niet worden. De Hardenbergers wonnen de laatste twee duels overtuigend van Spakenburg en Scheveningen.

FC Lisse moest na twee nederlagen even pas op de plaats maken wat betreft een hoge notering. De ploeg van Mischa Salden treedt zaterdag in Friesland in het strijdperk tegen ONS Sneek. Met twintig punten hebben beide ploegen evenveel punten. De promovendus lijkt een ideale tegenstander om het geschonden blazoen weer wat op te poetsen.

Topscorer

Nummer dertien Rijnsburgse Boys gaat proberen de knappe 4-1 winst op GVVV een goed vervolg te geven. Makkelijk wordt dat niet, want de Uien moeten op bezoek bij Excelsior ’31, de nummer drie van de ranglijst. Vorige week lichtte de formatie uit Rijssen koploper IJsselmeervogels nog pootje. De topscorer van de Topklasse, Denis Mahmudov, velde het vonnis op de Westmaat.  Bij een overwinning vindt Rijnsburg weer aansluiting bij de brede middenmoot en is er nog van alles mogelijk.

Noordwijk en Ter Leede gaan allebei op zoek naar hun tweede overwinning op rij. De Noordwijkers maken de reis naar Capelle.  De ploeg uit Sassenheim gaat naar Spakenburg.  Voor Noordwijk geldt dat bij winst de middenmoot weer in zicht is. De roodgelen zijn hekkensluiter af en willen ongetwijfeld de stap verder omhoog maken.

Duidelijke opdracht

In de Hoofdklasse ontvangt Quick Boys thuis Bennekom. De opdracht is simpel voor de mannen van Ted Verdonkschot. Er moet thuis gewonnen worden en dan hopen op een misstap van koploper Sparta Nijkerk. De achterstand bedraagt nog steeds zeven punten. De laatste ontmoeting tussen Quick Boys en Bennekom eindigde in maart op Nieuw Zuid in 2-2.

In de eerste klasse moet FC Rijnvogels de draad weer zien op te pakken na het verrassende gelijkspel tegen Forum Sport. Is het een incident of zakken de Katwijkers net als vorig jaar na een voortvarend begin weg? In en tegen Voorschoten ’97 kan de ranglijstaanvoerder het antwoord geven. Swift zit met vijf punten achterstand op het vinkentouw.

Valken ’68 won zijn laatste twee wedstrijden. Tegen laagvlieger Vitesse Delft moet de hattrick erin zitten op eigen veld. Drie punten brengen de Valkenburgers dicht bij de top-drie in de tweede klasse.

Kagia is nog ongeslagen in de derde klasse. Het doet volop mee in de strijd om de titel. De Lisserbroekers nemen het zaterdag thuis op tegen middenmoter Oegstgeest. Op papier geen al te moeilijke opgave voor Kagia.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN