Verrassend nieuws vanaf de Krom. Katwijk raakt na dit seizoen Kilian van Mil kwijt. De buitenspeler gaat aan de slag in Denemarken. Van Mil heeft een tweejarig contract getekend bij Akademisk Boldklub, de huidige nummer vijf van het derde niveau.

Van Mil sloot in de winter van 2020 aan bij Katwijk, hij was toen afkomstig van de beloften van ADO Den Haag. Vorig seizoen was de linksbuiten een belangrijke kracht in het kampioenselftal van de oranjehemden en droeg hij met veertien goals aanzienlijk bij.

In de huidige voetbaljaargang pendelde hij wat vaker tussen bank en basis, maar scoorde hij wel al gewoon acht keer. Van Mil lag met Katwijk op koers voor titelprolongatie, maar de oranjehemden zakten door een nederlaag tegen Jong Sparta (5-3) van plek één naar drie.

Buitenlands avontuur hoog op het verlanglijstje
De 23-jarige Van Mil geeft aan dat hij het enorm naar zin zijn heeft bij Katwijk, maar zijn ambities buiten de landsgrenzen liggen. “Na mijn vertrek bij ADO Den Haag heb ik altijd nog de ambitie gehad om een profavontuur aan te gaan; waarbij mijn voorkeur in het buitenland lag. Vorige zomer was er wat interesse uit het betaalde voetbal. Het was begrijpelijk dat de clubleiding van VV Katwijk toen niet wilde meewerken aan een eventueel vertrek, omdat de competitie toen al bijna begon.”

Toen er ditmaal Deense interesse op gang kwam voor Van Mil besloot Katwijk medewerking te verlenen. Zijn doorlopende contract is in goed overleg ontbonden.

Technisch manager Cees Bruinink geeft op de clubsite ook tekst en uitleg. “Het vertrek van Killian naar Denemarken is natuurlijk opnieuw een goed voorbeeld dat ambitieuze spelers via VV Katwijk een mooie nieuwe stap kunnen maken in hun carrière. Heel VV Katwijk gunt Killian dit mooie avontuur, ondanks dat we natuurlijk ook ontzettend balen van zijn vertrek. Naast het feit dat Killian op het veld heel belangrijk voor ons is geweest, is hij zowel als mens binnen de selectie alsook bij de rest van de club een zeer geliefd persoon.”

Helemaal als een donderslag bij heldere hemel komt het vertrek van Van Mil niet. “We hielden al een klein beetje rekening met een eventueel vertrek na de toenemende interesse in Killian sinds afgelopen zomer. In zijn contract stond ook een clausule over een eventueel tussentijds vertrek. We hopen dat Killian de resterende wedstrijden bij VV Katwijk in stijl gaat afsluiten. Daarnaast hebben we de afspraak gemaakt dat hij in de toekomst wellicht weer bij ons terug zal keren.”

Foto’s: Orange Pictues

Lees ook: De assists, de goal en de Haagse bluf zijn terug bij Kilian van Mil
Check ook: Katwijk houdt Van Mil aan contract: ‘Zo goed als zeker dat ik blijf’

POPULAIRE BERICHTEN