Kilian van Mil blijft zeer waarschijnlijk gewoon speler van Katwijk. Voor de buitenspeler was interesse vanuit het betaalde voetbal, maar Van Mil wordt door de clubleiding aan zijn contract gehouden. “De transferwindow is nog tien dagen open, maar ik denk dat het zo goed als zeker is dat ik blijf.”

De 23-jarige Van Mil speelt sinds de zomer van 2020 voor Katwijk, waarmee hij vorig seizoen kampioen van de Jack’s League werd. Met de oranjehemden kende hij zaterdag een succesvolle aftrap van de nieuwe voetbaljaargang. Katwijk won met 7-0 van Jong FC Volendam en Van Mil tekende voor de 5-0.

“Een super start, denk ik”, reageerde hij na afloop. Van Mil voorvoelde al snel dat de uitslag aan de hoge kant kon gaan uitvallen. “Iedereen zat er goed in: we waren fel, zaten er kort op en zetten hoog druk. Als je dan zo snel met 2-0 voor staat, dan weet je wel dat het 7-0 of 8-0 kan worden.”

‘Ik heb er alleen mezelf mee als ik mijn kop laat hangen en zielig en vervelend ga doen.’

Van Mil maakte een gretige en energieke indruk. Op professionele wijze gaat hij ogenschijnlijk om met het uitblijven van een transfer naar het betaalde voetbal. Van Mil geeft aan dat hij graag een stap had gemaakt, maar tegelijkertijd Katwijk niets verwijt en op zijn plek is in Katwijk-Noord.

“Ik heb er alleen mezelf mee als ik mijn kop laat hangen en zielig en vervelend ga doen. Ik wil gewoon voor mezelf en voor de club weer een goed seizoen draaien. Katwijk is een hartstikke mooie club en ik heb het enorm naar mijn zin. Wie weet komt er in de winter weer iets voorbij, of volgend jaar zomer.”

Van Mil wil de namen niet noemen, maar geeft aan dat er belangstelling was van ‘mooie clubs uit binnen – en buitenland’. Hij geeft alleen prijs dat er clubs aan de bovenkant van de Keuken Kampioen Divisie bij zaten. De geïnteresseerden bleken uiteindelijk niet bereid de gewenste afkoopsom op tafel te leggen. “Ik heb een clausule in mijn contract, er moet een bepaald bedrag worden betaald. Niet elke club heeft dat geld of wil dat betalen voor misschien een amateurspeler. Soms is dat lastig.”

Van Mil hoopte op meer medewerking van Katwijk. “Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat ze het mij zouden gunnen, maar het is toch anders uitgepakt. Katwijk benadert het puur zakelijk. Dat is ook wel weer begrijpelijk.”

‘Ik heb toen ook tegen hem gezegd: waarschijnlijk kunnen de meeste clubs uit de Keuken Kampioen Divisie dit niet betalen.’

Technisch manager van Katwijk, Cees Bruinink, geeft tekst en uitleg. “We proberen zo professioneel mogelijk een bedrijf te runnen, op dit niveau praat je daarover. Wij zijn geen liefdadigheidsclub meer. Spelers krijgen een vergoeding bij ons en alles is top georganiseerd en geregeld. Dan is contract gewoon contract. Als hij zijn poot breekt, betalen we hem ook gewoon door. Ik gun Kilian van alles, hij is een fantastische gozer. Maar als we hem gratis laten vertrekken of mee laten trainen met een andere club, dan staan er volgende week weer vijf in mijn kantoor.”

“We hebben met elkaar een tweejarig contract afgesloten en daarin een bedrag opgenomen waarvoor Kilian mag vertrekken”, vervolgt Bruinink. “Ik heb toen ook tegen hem gezegd: waarschijnlijk kunnen de meeste clubs uit de Keuken Kampioen Divisie dit niet betalen. Dat is prima, het zijn dan ook vaak clubs die niet beter zijn dan Katwijk als je kijkt naar organisatie, accommodatie en onze supporters. Komt er uiteindelijk een grote club uit de top van de Keuken Kampioen Divisie of de Eredivisie die wel de middelen heeft, dan geven we elkaar een hand en zijn we trots dat die gaat. In dat geval is het ook echt een verbetering.”

Van Mil blijft dus hoogstwaarschijnlijk aan de Krom te bewonderen. Als het hem aan ligt, worden er weer hoge ogen gegooid. “Als we deze lijn doortrekken, dan kan het een hartstikke mooi seizoen worden. We zijn redelijk intact gebleven en weten van elkaar de kwaliteiten. Als we daar goed op blijven inspelen, kunnen we weer een mooi jaar tegemoet gaan. We gaan op jacht naar die zevende ster.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: El Azzouti (Katwijk): ‘Hebben vandaag heel veel dingen goed gedaan’
Check ook: Katwijk vliegt uit de startblokken tegen Jong FC Volendam, Quick Boys wint bij TEC

POPULAIRE BERICHTEN