Rijnsburgse Boys en Katwijk hebben woensdagavond in aanloop naar hun onderlinge derby van zaterdag overtuigende thuiszeges geboekt. Katwijk won op de Krom met 5-0 van hekkensluiter OFC, terwijl even verderop Rijnsburgse Boys ook met speels gemak met De Treffers afrekende: 3-0.

Katwijk versloeg zaterdag soepel TEC en had nu weer weinig problemen met een laagvlieger. OFC werd met 5-0 verslagen. Het verschil werd al voor rust gemaakt. Robbert Susan opende in de 24e minuut de score. Een vrije trap van hem viel pardoes binnen. Vlak voor rust verdubbelde Ahmed el Azzouti met een echte spitsengoal de marge: 2-0.

In de tweede helft volgden nog drie goals, waarbij Kilian van Mil allemaal betrokken was. Koud in het veld maakte de invaller er 3-0 van in de zestigste minuut. De aanvaller leverde vervolgens de assist op de 4-0 van El Azzouti en verzorgde zelf het slotakkoord.

Lek boven?
Rijnsburgse Boys gaf de monsterzege op HHC Hardenberg (1-6) een vervolg en lijkt nu het lek boven te hebben. Op de Middelmors werd De Treffers geen kans geboden. De Uien leidden halverwege met 2-0 door goals van Jeroen Spruijt (zijn eerste van het seizoen) en Furhgill Zeldenrust. In de eerste helft werden nog de nodige gevaarlijke momenten en kansen onbenut gelaten en eigenlijk gold hetzelfde voor het tweede bedrijf.

Een kansenregen van zeker vijf goede mogelijkheden leidde alleen nog tot een treffer van Dani van der Moot.

Katwijk – OFC 5-0 (2-0)
Goals: Susan, El Azzouti (2), Van Mil (2)

Rijnsburgse Boys – De Treffers 3-0 (2-0)
Goals: Spruijt, Zeldenrust, Van der Moot