Jeroen Spruijt opende woensdagavond de score tegen De Treffers en vierde zijn eerste treffer van het seizoen uitbundig. Aan alles viel af te lezen dat er een last van zijn schouders viel, iets dat de aanvallende middenvelder ook erkende na afloop van de 3-0-zege.

“Vorig seizoen maakte ik er zestien en gaf ik negen assists. Als je dan na acht wedstrijden nog op nul goals en nul assists staat, dan begint dat op een bepaalde manier toch wel aan je te knagen”, vertelt Spruijt. “Je wilt toch leveren. Dus ja, ik was er wel blij mee.”

‘Combinatie van alles’
Dat het in de openingsfase van dit seizoen niet lukte, komt volgens Spruijt door een combinatie van factoren. “Als team begonnen we niet goed aan het seizoen, dan merk je dat je er zelf ook niet lekker inkomt. Het ontbrak ook wel aan geluk en ook een beetje aan fitheid. Op gegeven moment ben ik nog even op de bank gekomen en geblesseerd geweest. Lekker dat ik mezelf nu heb kunnen belonen met een doelpunt.”

Spruijt viel op met een energieke speelstijl, maar de middenvelder vond niet dat alleen hij daarvoor de credits verdiende. “Dat gold denk ik voor de hele ploeg. Zaterdag was dat al het geval en vandaag weer.” En dan schuldbewust: “Daar heeft het wel een aantal wedstrijden aan ontbroken.”

Bedoelt de Westlander met die laatste opmerking ook een gebrek aan inzet? Nee, antwoord Spruijt desgevraagd. “Je zet je altijd wel voor honderd procent in, maar voetbal is soms ook heel ongrijpbaar. Zeker bij ons is het soms heel wisselvallig. Energie moet je altijd leveren: gelukkig heeft het zaterdag en vandaag geresulteerd in twee mooie resultaten.”

Meer verdedigende accenten
De Uien verkeerden enkele weken in zwaar weer. Na drie nederlagen op rij werden vorige week maandag de koppen bij elkaar gestoken en een compromis gevonden over een wat behouderende speelwijze. “Het is iets minder aanvallend, vooral in het drukzetten”, legt Spruijt uit. “We maken het wat compacter en spelen iets meer reactievoetbal.”

Het resultaat van die nieuwe speelwijze mag er zijn. Na HHC Hardenberg (1-6) werd nu met De Treffers opnieuw een ploeg uit de top drie verslagen. Komende zaterdag wacht met Katwijk de nieuwe nummer drie van de ranglijst. Spruijt hoopt dat zijn ploeg opnieuw zaken kan doen.

“Het is voorlopig een heel lekkere week. Katwijk is altijd een mooie pot, zeker nu we er beter inzitten. Ik hoop dat er veel publiek komt. Het zou mooi zijn als we zaterdag opnieuw drie punten kunnen pakken. We leven in ieder geval met vertrouwen naar de wedstrijd toe.”

Onze mediapartner RTV Katwijk sprak na de wedstrijd met Delano Asante. Beluister dat interview hieronder ⤵️

Foto: Cor Spruijt / Rijnsburgse Boys

Lees ook: Rijnsburgse Boys flinke maat te groot voor De Treffers, Katwijk met grote cijfers langs OFC

POPULAIRE BERICHTEN