“Dit is lekker voor het team en lekker voor mezelf”, glimlacht Kilian van Mil na de 5-0 overwinning tegen OFC. De buitenspeler uit Monster kende een lastige start van het seizoen en raakte na het doelpuntloze gelijkspel tegen IJsselmeervogels zijn basisplaats kwijt. “Ik bracht niet genoeg, vandaar dat ik nu op de bank zit”. toonde van Mil zich zelfkritisch. In de thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter uit Oostzaan mocht hij na een klein uur spelen invallen. Daarin was hij niet alleen verantwoordelijk voor twee goals en een assist, maar gaf hij Katwijk ook meer schwung in aanvallende zin.

“Dit had ik zeker even nodig”, erkent van Mil. “Twee goals in negen wedstrijden is veel te weinig voor een buitenspeler met mijn kwaliteiten.” Dat aantal werd in die ene invalbeurt verdubbeld en daarnaast stelde van Mil collega-aanvaller Ahmed el Azzouti in staat om zijn tweede treffer van de avond te maken. Maar misschien nog wel belangrijker dan zijn rol bij de doelpunten was het feit dat van Mil de steeds soepeler draaiende motor van de Krombewoners kon voorzien van een extra turbo.

Vrije trap breekt de ban
Katwijk startte stroef aan de midweekse avondwedstrijd. Tot halverwege de eerste helft wist OFC de rijen redelijk gesloten te houden, een rake vrije trap van Robbert Susan, met dank aan een touché van de muur, zorgde ervoor dat de ban gebroken werd en Katwijk langzaamaan op stoom kwam. Dit leidde nog voor rust tot een verdubbeling van de voorsprong. Kort voor rust zette aanvalsleider El Azzouti op aangeven van Mukhtar Suleiman de thuisploeg op 2-0.

Katwijk voerde na de thee de druk op OFC steeds meer op. De, reeds geslagen, ploeg van Pieter Mulders piepte en kraakte, maar wist het eerste kwartier nog zonder kleerscheuren door te komen. Totdat Anthony Correia na een klein uur spelen van Mil inbracht voor Tim Freriks. Nog geen twee minuten later ontfutselde hij de bal van Nino van den Heuvel en schoot hij beheerst de 3-0 achter doelman Ischa Bouwman. Tien minuten later volgde er een assist op El Azzouti, die met een mooie stiftbal zijn tweede en Katwijks vierde goal van de avond kon scoren. Het slotakkoord kwam van Van Mil zelf, die met een snoeiharde streep, die nog licht werd aangeraakt, de 5-0 eindstand op het bord zette.

‘Voetbalwereld is hard’
Van Mil heeft invalbeurten als deze nodig om zichzelf weer in de basis te knokken. “Met twee goals en een assist invallen is dan wel lekker”, vindt hij zelf ook. De voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag is ook zelfkritisch genoeg om zijn huidige rol te accepteren. “De voetbalwereld is hard en ik weet zelf ook dat het niet goed genoeg was wat ik liet zien. Ik heb vorig seizoen de lat hoog gelegd voor mezelf en die moet ik dit seizoen ook weer zien te halen.” Daarnaast is de concurrentie groot bij Katwijk. “Ik weet dat ik voldoende kwaliteiten heb, maar andere jongens hebben die kwaliteiten ook”, stelt hij.

“Het is fijn dat ik het vandaag mocht doen voor de ploeg. Zaterdag zullen we het ook weer moeten doen.” En dan wacht er een ploeg van een iets ander kaliber. “Rijnsburgse Boys heeft tegen HHC Hardenberg en De Treffers laten zien dat ze het weer aardig op de rit hebben. Helaas moeten wij het zonder onze supporters doen in deze derby”, vindt van Mil. Die supporters zullen 3,9 kilometer verderop hopen op nog zo’n invalbeurt als tegen OFC.

Onze mediapartner RTV Katwijk sprak na de wedstrijd met Levi Bouwense. Beluister dat interview hieronder ⤵️

Archieffoto: Orange Pictures