Victor van Montfort praat zoals hij ook voetbalt: zonder poespas en recht voor zijn raap. De aanvallende middenvelder durft de lat dit seizoen hoog te leggen voor zichzelf en voor FC Rijnvogels. “Ik denk dat wij een sterk team hebben”, vertelt de Volendammer, die inzet op de top drie. “Daar gaan we voor.”

Van Montfort (rechts op de hoofdfoto) was zaterdag uitblinker bij FC Rijnvogels, dat in de eerste helft indruk maakte tegen Quick Boys. De ploeg van Dogan Corneille speelde fris van de lever en voetbalde makkelijk door de linies van de bezoekers heen. Ogenschijnlijk zat ook Van Montfort er lekker in, niet alleen vanwege zijn treffers overigens.

“Een heel lekker gevoel”, reageerde de linkshalf na afloop van de 3-2-zege. “We speelden ook goed de eerste helft en twee goals maken is altijd heerlijk.”

Nodige mutaties
Bij FC Rijnvogels veranderde afgelopen zomer het nodige. Trainer Thomas Duivenvoorden stapte over naar Quick Boys, en ook basisspelers Yannic Augustinus (Nootdorp), Leonard de Beste (Quick Boys) en Virgil Tjin-Asjoe (Scheveningen) vertrokken vanaf de Kooltuin.

‘Ik zat wel even te kijken naar andere clubs, maar dacht al snel: ik wil gewoon een heel jaar lekker bij FC Rijnvogels voetballen.’

Natuurlijk: schijn kan bedriegen en een voorbereiding is slechts een voorbereiding, maar FC Rijnvogels lijkt er momenteel goed op te staan. Een gevoel dat bij Van Montfort ook leeft. “Er zijn wel een paar belangrijke jongens weg, maar ik denk dat we er goede spelers voor terug hebben gekregen. Al met al denk ik dat wij er niet minder op zijn geworden.”

Van Montfort maakt zich op voor zijn eerste volledige seizoen bij FC Rijnvogels. De Noord-Hollander sloot vorig jaar oktober in Katwijk aan. Pas in de tweede seizoenshelft kon hij zijn kunsten gaan etaleren. Hij speelde aanvankelijk als linksbuiten en zakte daarna een linie terug. Die positie van linkshalf bekleedt hij vooralsnog ook in de voorbereiding.

Maar wat is zijn favoriete positie? “Ik ben eigenlijk een aanvallende middenvelder en heb mijn hele leven op ’10’ gespeeld, met de punt naar voren. Als we met de punt naar achter spelen, dan graag linkshalf. Ik kan ook linksbuiten, maar het liefst speel ik als aanvallende middenvelder.”

Al met al gedijt Van Montfoort goed op de Kooltuin. “Ik vind Rijnvogels een mooie club, met leuke mensen. Ik voelde me gelijk welkom toen ik hier kwam.”

‘Topseizoen draaien’
Om die reden was het een duidelijke zaak dat hij zijn verblijf in Katwijk zou verlengen. “Ik zat wel even te kijken naar andere clubs, maar dacht al snel: ik wil gewoon een heel jaar lekker bij FC Rijnvogels voetballen. Ik hoop gewoon een topseizoen te draaien.”

Van Montfort speelde tussen 2010 en 2014 in de jeugdopleiding van Ajax en streek vervolgens neer bij FC Volendam, de club uit zijn geboortedorp. Inmiddels woont hij in Edam, op zo’n klein uurtje rijden van Katwijk.

Voor FC Rijnvogels speelde Van Montfort dus voor twee clubs profclubs. De middenvelder droomt van een terugkeer richting dat niveau. “Ik heb wel ambities, eigenlijk wil ik zover komen als voor mij mogelijk is. Ik zou de Tweede Divisie willen, ik zou nog hoger ook willen, ik ga gewoon voor het hoogst haalbare. Maar eerst is het belangrijk om een goed seizoen te draaien en een belangrijke speler voor FC Rijnvogels te zijn.”

Foto’s: EWLOnline

Lees ook: Oefenzege voor FC Rijnvogels op Quick Boys, kleine overwinning Rijnsburgse Boys
Check ook: Duivenvoorden (Quick Boys): ‘De spelers zitten in een denk-modus’

POPULAIRE BERICHTEN