Een vriendschap, een vriendschapsverzoek, zelfkennis, Yordi Teijsse en een emotioneel filmpje. ‘De vijf’ van deze week is van alle markten thuis.

1. Wij zijn twee vriendjes: jij en ik

De één keert net terug van een blessure, de ander keert terug uit een tropisch land: Jaap van Duijn en Emiel Wendt. En daarom kwamen ze elkaar tegen bij de reserves van FC Rijnvogels en VV Noordwijk. Vorig jaar speelden ze nog samen bij de Noordwijkers en werden ze blijkbaar dikke vriendjes. Aaaach wat cuuute…

wendt-vanduijnde5

2. Wij zijn twee vriendjes: jij en ik – deel 2

Tim de Rijk (VVSB) scoorde tegen VV Katwijk in de KNVB-beker de 2-0. Die wedstrijd werd live uitgezonden op Fox Sports. De Leimuidenaar kreeg er vrienden bij op Facebook en dat was Dennie Luigi, ex-spits van Foreholte, ook opgevallen.

de-rijk-de-vijf

3. Penalty

SJC-middenvelder Timo Ruigrok miste in de thuiswedstrijd tegen De Meern een penalty. Deze week schreef onze eigen Bram Meurs een column over de elfmetertrap. De Noordwijker had de boodschap duidelijk begrepen…. (Overigens worden ander regiospelers ook opvallend veel ‘getagd’ zo te zien)

ruigrok-de-vijf

4. Stappen in Schotland

Het is goed om te zien dat Yordi Teijsse het naar z’n zin heeft in Schotland. De oud-spits van Quick Boys werd in z’n begindagen verteerd door heimwee. Als je jezelf met vrienden omringt zal dat wel steeds minder worden dacht Teijsse. Inmiddels lukt hem dat aardig. En hij heeft z’n zelfspot ook aardig terug gezien de hashtag #boyband. Hebben we de nieuwe One Direction binnen? Kijken we naar de opvolgers van Boyzone of doet Teijsse een onvervalst Backstreet Boys-imitatie?

teijsse-de-vijf

5. Wauw!

Hier kan je alleen maar respect voor hebben! Bij SV Hillegom werd deze week een wedstrijd gespeeld voor en met Job Schoonderbeek. De voetballer van Hillegom O-19 heeft de ziekte van LHON. Hij is in korte tijd slechtziend geworden en raakt uiteindelijk blind. Voetballen zal dus niet meer gaan. Toen Job werd gewisseld in de wedstrijd tegen FC Lisse O-19 ontstond er een schitterend moment die alle aanwezigen nooit meer zullen vergeten.

Spelers maken erehaag voor zieke Job Schoonderbeek

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)