Voor Van Nispen is het seizoen definitief ten einde. De Zilkers leden een kansloze nederlaag tegen DOSR. De derde plaats op de ranglijst, die recht geeft op een startbewijs voor de nacompetitie, is nu definitief uit beeld. Trainer René Ras vond de 0-5 nederlaag een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld. ,,We misten beleving en de absolute wil om te winnen. Wij hebben vanaf de eerste minuut helemaal niets in de melk te brokkelen gehad.”

Van Nispen kampt al de gehele tweede seizoenshelft met veel blessures en schorsingen. Daardoor ontbreken vastigheden, ook tegen DOSR. De linies stonden te ver uit elkaar en Van Nispen liep steeds achteruit. ,,In de rust had ik wel vijf à zes spelers kunnen wisselen”, zei Ras.

DOSR legde vanaf de eerste minuut zijn wil op aan Van Nispen. De thuisploeg werd bij vlagen helemaal zoek gespeeld. Het was wachten op het eerste doelpunt van de bezoekers. Na een klein halfuur spelen kwam de ploeg uit Roelofarendsveen op een terechte voorsprong. De bal werd vanuit het middenveld goed geopend naar Nino Wesselman. De buitenspeler kwam naar binnen, en plaatste de bal buiten bereik van keeper Andy Otte beheerst in de verre hoek.

De marge was bij rust slechts één, en dus hoopte Van Nispen in de tweede helft orde op zaken te stellen. Dat gebeurde niet. Het ging juist van kwaad tot erger. Het werd vlot 0-2. De spelmaker van DOSR was doorgebroken aan de linkerkant, en gaf de bal strak voor. De voorzet werd op ongelukkige wijze in eigen doel geschoten. ,,Na deze domper zag je de kopjes hangen bij mijn spelers. De mentale weerbaarheid laat te wensen over”, aldus een realistische en tegelijkertijd kritische Ras.

Heer en meester

Na dit doelpunt was er voor Van Nispen geen houden meer aan. De bezoekers waren heer en meester, en lieten dit tot uitdrukking komen op het scorebord. Na een uur spelen was het weer raak voor DOSR. Een corner kon niet goed verwerkt worden en de bal belandde plots voor de voeten van Wesselman.

Tien minuten later werd het publiek in vervoering gebracht door een prachtig doepunt van de bedrijvige Sow Alagie. DOSR voerde een perfecte counter uit na een corner van Van Nispen. De restverdediging van de Zilkers liet te wensen over bij dit doelpunt. Een kwartier voor tijd zorgde Julian Dobbe voor het slotakkoord. Na een mooie individuele actie door Maarten van der Geest en dito terugleggen, werd aan Dobbe een niet te missen kans geboden (0-5).

Dit seizoen valt er niets meer te winnen voor Van Nispen. „Vandaag gaven we als team niet thuis en zakten we door de ondergrens. De komende twee wedstrijden zal uit een ander vaatje getapt worden. Ik wil dat we het seizoen met een goed gevoel afsluiten”, besloot Ras.

Van Nispen – DOSR 0-5 (0-1).

Van Nispen: Andy Otte, Jeroen van Haaster, Van Westerop (73. Martin van Haaster), Vleugel, Rick Witteman, Korfage (45. Oostenrijk), Sjors Meiland (44. Van Eeden), De Jong, Van de Berg, Dick Verhoeven, Samir Krupic.

Tekst: Ricardo Vijlbrief