Van Nispen verzekerde zich vandaag van nog een jaar Derde Klasse. De Zilkers, vorig jaar gepromoveerd, hielden concurrent SJZ met de nodige moeite op 1-1. ,,Wat een opluchting. Het was nog even billenknijpen”, sprak trainer Stephan Spruijt.

Onder slechte omstandigheden werkten de twee ploegen in De Zilk het cruciale duel af. De regen kwam met bakken uit de hemel vallen. Na twintig minuten verzilverde SJZ de eerste de beste kans van de wedstrijd. ,,Dat was een flinke tegenvaller. Ze waren tot dan toe nog niet één keer gevaarlijk geweest”, baalde Spruijt.

Na de hervatting, met Max Oostenrijk in de ploeg, zorgde Samir Krupic met de gelijkmaker voor opluchting aan de kant van de thuisploeg. Kansen op 2-1 waren er vervolgens ook, de scherpte ontbrak echter aan de kant van Van Nispen. In de slotfase werden de bezoekers met een aantal corners en vrije trappen nog gevaarlijk. Gescoord werd er echter niet meer.

Strijdlust

Spruijt: ,,Ik vind dat wij op basis van de getoonde strijdlust iets meer hebben gebracht dan SJZ. Na de rust waren wij wat feller. Dat had zeker ook te maken met Max, die diepgang en snelheid bracht. Niet dat we echt goed speelden, maar zij zijn eigenlijk alleen gevaarlijk geworden met een aantal counters die ze vervolgens slecht uitspeelden.”

De oefenmeester kan door het lijfsbehoud met een gerust hart afscheid nemen. ,,Dit was een tropenjaar. Ik had er ook niet aan moeten denken om nog nacompetitie te moeten spelen. We liepen al een paar weken op onze tenen. De groep is het hele jaar smal geweest door schorsingen en blessures. Dat heeft z’n tol geëist. SJZ gaat het nog zwaar krijgen om zich te handhaven, let maar op.”

Spruit hoopt dat dit seizoen een goed leerjaar is geweest voor de spelers. ,,Deze ervaringen nemen ze mee naar volgend seizoen. Daar moeten ze hun voordeel mee gaan doen. Van Nispen moet dan in de middenmoot kunnen eindigen.” Spruijt wordt in De Zilk opgevolgd door zijn goede vriend René Ras.

Pijnstillers

Voor Oostenrijk was het voorlopig z’n laatste optreden op de velden. Bij de linkermiddenvelder is een gescheurde meniscus en kapot kraakbeen geconstateerd. Met vier pijnstillers en een ingetapete knie stond hij aan het begin van de tweede helft aan de aftrap. ,,Twee weken geleden begon de knie dik te worden. Ik weet ook niet hoe het is gebeurd. De dokter denkt overbelasting.”

Op 16 juni ondergaat Oostenrijk een kijkoperatie. ,,In het gunstigste geval ben ik er twee maanden uit. Maar als ze gaatjes gaan boren in m’n knie, lig ik er 9 tot 12 maanden uit. Dat weet ik pas na de operatie.”

Dat z’n ploeg zich wist te handhaven, is terecht volgens hem. ,,We hebben in bepaalde wedstrijden zeker laten zien in deze klasse thuis te horen. Vandaag ging het niet makkelijk. In het begin dacht ik dat we erover heen zouden lopen. Daarna ging het zeer moeizaam. Meer dan die 1-1 was gelukkig ook niet nodig.”

Tekst: Tom van der Wilt

POPULAIRE BERICHTEN