Van Nispen verzuimde zich gisteren veilig te spelen tegen Meerburg. Op eigen veld gingen de Zilkers met 1-0 onderuit tegen de subtopper. Door het verlies van concurrent SJZ blijft Van Nispen vier punten voorsprong houden op de p/d-plek.

Een beste wedstrijd was het niet volgens Van Nispen-doelman Andy Otte. En eigenlijk verdiende deze ook geen winnaar, maar zoals zo vaak dit seizoen delfde de rood-gele brigade toch net het onderspit. ,Beide ploegen wilden wel, maar meer dan wat halve kansen werden er niet gecreëerd”, zegt Otte.

Daar waar de thuisploeg er niet in slaagde optimaal rendement eruit te halen, lukte dat de bezoekers wel. Op slag van rust kon Otte de bal uit het net vissen. ,,Terwijl wij daarvoor een paar mogelijkheden hadden gekregen en ik m’n handschoenen nog niet vuil had hoeven maken.”

Resultaat

In het restant slaagden de gastheren er niet in de stand om te buigen. ,,Als die treffer niet was gevallen, was het gewoon 0-0 gebleven. Alleen, zoals zo vaak dit seizoen, lukt het ons niet om punten aan dit soort wedstrijden over te houden.”

De kloof met SJZ blijft, met nog twee duels op de rol, vier punten. Een geruststellende marge zou je zeggen. Alleen krijgt SJZ over twee weken nummer voorlaatst Verburch op bezoek en is het in de laatste speelronde Van Nispen – SJZ.

Otte: ,,Wij zullen zelf over twee weken een goed resultaat moeten halen tegen MMO, die nog strijden om een periodetitel. Dat wordt al lastig genoeg. Ik ga er even vanuit dat SJZ wint en dan komt het aan op de laatste speeldag.”

Vertrouwen heeft de doelman nog steeds in rechtstreekse handhaving. ,,Natuurlijk laat je het liever niet aankomen op de laatste wedstrijd. Maar ik vind ons nog steeds te goed om te degraderen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: website Van Nispen

POPULAIRE BERICHTEN