Van Nispen heeft in eigen huis een 0-3 nederlaag geleden tegen Stompwijk ’92. Geen schande, want de ploeg uit Stompwijk draait bovenin mee. Een flinke tegenvaller was het gelijkspel van concurrent Bernardus die daarmee de rode lantaarn weer overdroegen aan de mannen uit de Zilk.

Eigenlijk begon de middag al heel slecht voordat de wedstrijd was begonnen. Luuk Zonneveld moest geblesseerd afhaken in de warming-up. Daardoor moest het plan, dat gesmeden was voorafgaand aan de wedstrijd, gewijzigd worden. Geen lekker begin, vond ook aanvoerder Nick van Westerop.

„Het uitvallen van Luuk (Zonneveld, red.) was voor ons de eerste klap van een paar klappen die we moesten verwerken. Daardoor moest het tactisch plan omgezet worden. We waren van plan om met mij en Koen van der Linden voor de verdediging te spelen, zodat we daar de backs konden ondersteunen. We wisten vooraf namelijk dat hun buitenspelers erg goed waren en dat bleek ook weer tijdens deze wedstrijd.”

Verandering
,,Na het uitvallen van Luuk moesten we Marc de Groot uit het centrum weghalen en rechtsback zetten. Ik moest zelf een linie naar achteren en Ferdy Smit, een wat aanvallende middenvelder moest op mijn positie gaan spelen. Al met al geen lekkere start voor de wedstrijd.”

Al na vier minuten kwam Van Nispen op een 0-1 achterstand. ,,Daarna ging het wel gelijk beter”, zei Van Westerop. ,,We creëerden voornamelijk kansen via vrije trappen, maar die vielen telkens net niet goed. Gevalletjes tussen de keeper en de lege ruimte, waar je als speler net niet bij kan komen. Jeffrey van der Geest had de enige honderdprocent kans, maar hij miste.”

,,We zijn nog te wisselvallig om iedere week punten te halen.”

De tweede klap was dus verwerkt, want de Zilkers stonden na vier minuten al achter. Maar een derde klap werd de thuisploeg echter te veel. Vlak na rust viel ook de 0-2 door een eigen doelpunt van Van Westerop en daarna knakte er echt iets bij Van Nispen.

,,Die tweede goal was een enorme deceptie voor ons zo vlak na rust en die zijn we niet meer te boven gekomen. Het werd daarna nog 0-3 door een goeie actie van een buitenspeler, die onze keeper omspeelde en de bal in het doel schoot.”

Oudere jongens
Van Westerop kon de nederlaag na afloop wel plaatsen. ,,Stompwijk zit in een goeie flow en ze zijn gewoon een stuk verder dan ons. Hopelijk zijn we volgende week weer scherp voor de wedstrijd tegen Warmunda. Voor mij als aanvoerder en de oudere jongens is het de taak om iedereen daar zo goed mogelijk op voor te bereiden.”

Van Nispen presteert na de winterstop een stuk beter dan in de eerste seizoenshelft, maar toch zijn de zorgen nog niet voorbij bij Van Westerop en zijn teamgenoten. ,,We zijn nog te wisselvallig om iedere week punten te halen. Drie weken geleden verloren we met 4-0 van FC Aalsmeer en vorige week wonnen we met 3-0 tegen DIOS. Mentaal moeten wij nog stappen maken als team. Dat ligt ook aan het feit dat we zoveel jonge jongens hebben in ons elftal. Maar iedereen is zich ervan bewust dat we nog de nodige punten moeten verzamelen om niet te degraderen.”

Tekst: Roy van der Meij