Met een goal voor Van Nispen (zon.) leek Jelle Vleugel weer eens een hoofdrol te vertolken voor zijn ploeg uit De Zilk. In de openingsronde van de competitie zorgde hij met z’n treffer voor een punt bij VSV. Toch zou uiteindelijk de nieuwe doelman, Rien de Jong, echt de gevierde man worden. In de absolute slotfase pakte De Jong een penalty voor z’n ploeg en kreeg zodoende een welverdiend biertje toegereikt van z’n ploeggenoten. ,,Een lekkere binnenkomer voor hem”, zei Vleugel met gevoel voor understatement een dag later.

,,Als je met ongeveer nog twee minuten te spelen een penalty pakt en daarmee nog gelijk speelt, dan mag je zoiets wel vieren als een overwinning toch?”, vroeg Vleugel zich hardop af. Ook qua wedstrijdbeeld vond de ervaren aanvaller van Van Nispen dat het punt best als een cadeautje mocht worden beschouwd. ,,Wij hebben eerder een punt gewonnen, dan twee verloren.”

De ploeg uit De Zilk trof in VSV een tegenstander die vooral de eerste helft goed grip had op de Zilkse ploeg. De thuisploeg uit Velserbroek liet Van Nispen (zon.) niet opbouwen, zag Vleugel. ,,Nu speelden wij ook niet goed, maar zij waren gewoon feller. Ze jaagden ons constant af en daar konden wij veel te weinig tegenover zetten. Het stond 1-0 voor hun bij rust, terwijl het ook gewoon 3-0 had kunnen staan. Maar behalve die pingel die hij tegenhield, keepte Rien sowieso een goede wedstrijd.”

,,Als hij zich zo door blijft ontwikkelen, dan wordt hij een vaste basisspeler.”

In de tweede helft was het spelbeeld enigszins omgekeerd. Nu kon juist Van Nispen de tegenstander uit Velserbroek meer vastzetten. ,,Toen konden wij meer druk op hun zetten, waardoor ze nogal snel de lange bal gingen spelen. In een sterkere fase van ons, maakten we ook de 1-1. Ik kreeg een voorzet van Rico Geerlings. De bal ging over onze spits Atze Bosma heen, waarna ik ‘m uit de lucht met binnenkant voet binnen kon schieten.”

Doelpunt
In de tweede helft kreeg Van Nispen (zon.) daarna zelfs nog de kans er meer uit te halen dan enkel een puntje ,,Xavi Noltenius van Elsbroek, een jong talent van ons van volgens mij 16 jaar, kreeg nog een aardige kans. Ook Atze werd nog neergehaald terwijl we in aanval waren. Volgens hem was de overtreding binnen ‘de zestien’, maar de scheidsrechter legde de bal er buiten.”

Het moment dat Rien de Jong een penalty pakt voor Van Nispen (zon.)

Aan de andere kant van het veld gaf VSV al een waarschuwing door eerst een bal tegen de binnenkant van de paal te schieten. Niet veel later kreeg de thuisploeg vlak voor tijd een penalty in de schoot geworpen, volgens Vleugel. ,,Nu moet ik zeggen dat ik redelijk ver van de situatie stond. Maar volgens onze speler, Stan van Maris, was het niet meer dan een schouderduw. Het is natuurlijk wel top dat Rien daarna de penalty pakt.”

,,Al vind ik de uitslagen die we daarin hebben gehaald niet echt een goede graadmeter.”

Sowieso lijken de nieuwkomers in De Zilk een goede indruk achter te laten. ,,Neem Xavi, die heeft enorm veel talent”, zag Vleugel zondag terug op het veld. ,,Als hij zich zo door blijft ontwikkelen, dan wordt hij een vaste basisspeler. Atze doet het goed in de spits en dan hebben we ook Dorus van der Voort nog. Die heeft in de voorbereiding niet zo veel gespeeld, omdat hij vader is geworden.”

Districtsbeker
Al met al ziet het nieuwe seizoen er tot nu toe positief uit voor Van Nispen. De ploeg van Roy Schulpzand verzekerde zich in de voorbereiding ook al voor de volgende ronde van de Districtsbeker. ,,Al vind ik de uitslagen die we daarin hebben gehaald niet echt een goede graadmeter”, erkende Vleugel. ,,We wonnen bijvoorbeeld met 6-0 van Toofan. Maar in de huidige Derde Klasse krijgen we gewoon betere tegenstanders. Tegen VSV merkten we het verschil al. Desondanks hebben we een aardige voorbereiding gedraaid, maar zullen we het in de competitie wel pittig gaan krijgen.”

Foto’s: Trudy van den Berg