Brian van Noort is niet zo van de schouderklopjes. Of hij degene is die een groot aandeel heeft in de switch van Warmunda van de zondag naar de zaterdag? ,,Ach, daar ben ik er één van geweest. Leon Kortekaas heeft het meeste gedaan.” En is Warmunda in het begin van de competitie beter gaan presteren sinds hij een linie naar achteren is gehaald? ,,Ik weet niet of die verandering heeft geresulteerd in betere uitslagen.” Laat de 22-jarige Warmonder z’n dingetje maar doen op de achtergrond bij de vierdeklasser. Dan is hij gelukkig genoeg.

Maar dat hij één van de uithangborden is van ‘het nieuwe Warmunda’ lijkt eerder een feit dan een mening. Als echte Warmonder zocht hij samen met een paar teamgenoten, waaronder Jasper Kortekaas, een groep jongens bij elkaar die de vierdeklasser vorm moesten geven. Aangevuld met voetballers uit de A-selectie van Warmunda, moest er weer een herkenbaar elftal komen te staan.

Herkenbare
Het lukte de 22-jarige speler met verve. Het staat weer vol op zaterdag op Sportpark Overbos. En dan vooral met jongens van Warmonds bloed. Zo kreeg Van Noort het bijvoorbeeld ook voor elkaar dat Melle de Louw van Teylingen terugkeerde naar z’n oude club.

,,Die kende ik al vanaf mijn geboorte”, legt hij de link met de buitenspeler uit. ,,Alleen Mike Zwijnenburg komt eigenlijk van buitenaf. Die kende ik van mijn studie. Maar het klikt fantastisch. Hij gaat mee stappen, komt inmiddels bij ons thuis. Hij hoort er gewoon bij.” Ook Rick van der Boon, woonachtig in Warmond, maakte de stap van de reserves van Ter Leede naar Warmunda

,,Als we thuis spelen eindigen we vaak met z’n allen in Bar de Saloon.”

De vierdeklasser snakte naar het herkenbare gezicht na een tumultueus jaar. In de zomer van 2018 werd Ayhan Gargili aangesteld als nieuwe coach van de Warmonders. Hij nam een paar, voor Warmunda goede spelers mee, maar de echte klik kwam er nooit. Toen Warmunda afscheid nam van Gargili, vertrokken de aangetrokken spelers.

Eigenlijk maakte Warmunda de switch naar de zaterdag een jaar te laat. Maar nu de blauw-witten de nieuwe speeldag hebben geadopteerd, inclusief een selectie met een ‘Warmonds gezicht’, willen ze nooit meer anders. ,,De jongens leven de hele week naar de zaterdag toe. Het is gewoon een leuke dag geworden. Als we thuis spelen eindigen we vaak met z’n allen in Bar de Saloon. Dan doen we gewoon lekker een biertje met elkaar. En er staan ook twee Warmondse trainers voor de groep, Barry van Rijn en Remco Breuer.”

Linie naar achteren
Toch was alles niet zo vanzelfsprekend aan het begin van de competitie. Hoewel alles en iedereen volledig achter de switch stond, kende Warmunda een uiterst stroeve start in het zaterdagvoetbal. Met nul punten uit drie wedstrijden moest er iets anders gebeuren, voordat de blauw-witten verder een roemloos seizoen zouden draaien.

Van Noort werd een linie naar achteren gehaald. Hij startte als middenvelder, maar zet nu de lijnen uit in de verdediging. ,,Met mijn 22 jaar ben ik één van de oudste. Het bleek dat de selectie het toch prettig vond om iets meer sturing van achteruit te hebben. Ik sta daar nu met Roy Koomen.” Sinds Van Noort een linie achteruit ging, verloor Warmunda niet meer. ,,Ik weet niet of die verandering heeft geresulteerd in betere uitslagen.”

,,Het leuke is vooral dat men in Warmond heel enthousiast is over deze groep.”

De ploeg moest ook duidelijk wennen aan het niveau op zaterdag. Zeker de jongere spelers. Zo kreeg Warmunda in de eerste wedstrijd van het seizoen klop van SJC. ,,Veel van die jongens hadden bij SJC in het eerste elftal gespeeld. Ze waren misschien niet de fitste meer allemaal, maar wel erg slim en ervaren. Op die manier hebben ze ons geklopt.”

Ambities
Toch wil Van Noort juist die jeugdigheid niet kwijt bij de Warmonders. ,,We zijn heel energiek en hebben een enorme drive. We willen onwijs graag. Dat zie je ook aan het aantal doelpunten, dat we hebben gemaakt: 17 in 7 wedstrijden. Helaas krijgen we er ook veel tegen. Dat is nog een doelstelling: de nul houden.”

Verder reiken momenteel de ambities eigenlijk niet bij de blauw-witten en zijn ze tevreden met de huidige negende plek in de Vierde Klasse. ,,We moeten juist nog héél veel leren in het seniorenvoetbal. Waar we aan het einde van het seizoen staan, zien we dan wel weer. Het leuke is vooral dat men in Warmond heel enthousiast is over deze groep. Het leeft weer. Ze zien gewoon veel Warmonders in het elftal staan. Met allemaal Warmondse achternamen.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Zwetsloot zit op z’n plek bij FC Lisse’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer