Het was een bewogen week voor Warmunda. De club kondigde afgelopen dinsdagavond aan dat het hoofdtrainer Ayhan Gargilli per direct aan de kant had gezet. Daarnaast is de club volop bezig om weg te komen bij de onderste plaatsen en daarom was een resultaat op bezoek bij concurrent avv Alphen (3-3) noodzakelijk. 

Barry van Rijn, die als interim-trainer de taken van Gargilli overnam, bevestigde nog maar eens wat voor bizarre week het was in Warmond. Plotseling kreeg hij te horen dat hij samen met Özcan Özmen de training op de dinsdagavond moest leiden. Een rare gewaarwording.

Wedstrijdecht
,,Dat was wel even schrikken, ja”, zei de clubman de dag na de wedstrijd daarover. ,,Ik moet eerlijk zeggen dat dinsdagavond vrij chaotisch was. Niet alleen voor de technische staf, maar ook voor de spelersgroep. Daar stonden we dan ineens met al die gasten. Maar goed. We hebben gewoon getraind en vrij snel de focus gelegd op de wedstrijd.”

,,Op deze manier lieten wij aan de groep blijken dat we echt een plan met ze hadden.”

Op de donderdagavond besloot Van Rijn om ‘wedstrijdecht’ te gaan trainen met zijn groep. Hij zorgde ervoor dat de JO19-1 aansloot op de training, zodat er elf tegen elf gespeeld kon worden. ,,Dat zijn van die kleine dingetjes die we hadden veranderd. Het was niet zo heel ingrijpend hoor, maar op deze manier lieten wij aan de groep blijken dat we echt een plan met ze hadden. Gelukkig vonden ze dat interessant.”

Een nederlaag en resultaat
De training leek te hebben geholpen, want afgelopen zondagmiddag werd er een resultaat geboekt in Alphen aan den Rijn tegen concurrent Alphia. De Warmonders kwamen op voorsprong, maar konden de score niet volhouden. ,,Het was een open wedstrijd”, analyseerde Van Rijn. ,,Ik denk dat het een terechte uitslag was. De jongens voelden het als een nederlaag, maar een punt is een punt.”

,,Rond de winterstop gaan we even kijken hoe en wat en dan zien we het wel”

Door een doelpunt van Brian van Noort kwam Warmunda op voorsprong. De derdeklasser kon die niet volhouden, aangezien de thuisploeg gelijkmaakte. ,,In het begin waren wij even beter, daarna zij weer en op het einde wij weer. Daarom denk dat dit een terechte uitslag was. Ik was ook erg blij met Nick van Riessen. Een jongen uit de eigen jeugd die twee keer scoorde. Erg mooi voor hem.”

Winterstop
Met een punt had de oefenmeester wat hij vooraf wilde: een resultaat. En dat terwijl de voorbereiding allesbehalve optimaal was. ,,We hadden vrij kort dag om de sfeer binnen de groep om te draaien. Maar wat kan je binnen twee of drie dagen veranderen? We hebben wat jongens op een andere positie gezet en zoals ik zei wat kleine dingetjes zoals de warming-up aangepast. Het blijft een moeilijke situatie waarin we zitten.”

De komende weken moet de ploeg uit Warmond volle bak aan de slag om nog enigszins florisant de winterstop in te gaan. Het linkerrijtje en daarmee de kampioenspoule van de Derde Klasse lijkt uitgesloten. Daarom heeft het bestuur besloten om voorlopig voor wat rust te zorgen. ,,Ik neem de komende wedstrijden onder mijn hoede”, erkende Van Rijn. ,,Rond de winterstop gaan we even kijken hoe en wat en dan zien we het wel. Althans, dat is de afspraak die wij gemaakt hebben.”

Archieffoto: Jeanette Kloet

Lees ook: ‘Gargilli na zijn vertrek bij Warmunda: ,,Ik voel me genaaid”‘ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan